Начальник частини піротехнічних робіт Головного управління ДСНС у Вінницькій області Сергій Гайдиш  з 2014 року брав участь у розмінуванні Сходу.

Історією вінничанина розповіли на сторінці ДСНС.

Сергію Гайдишу – 38 років. За його плечима – розмінування Новобогданівки у 2007-2008, Лозової (2010-2013), Сватового (2015), Балаклеї (2016), Калинівки (2017). Каже, що для нього війна в Україні почалася ще у 2014-му, відтоді разом зі своїми колегами Сергій 14 разів був на ротаціях з проведень гуманітарних розмінувань на сході країни.

Від початку повномасштабного вторгнення підполковник Гайдиш вже вчетверте на ротації. Наразі це Харківська область. На запитання про кількість вибухонебезпечних предметів, які довелося знищувати, Сергій назвав цифру у понад сто тисяч.

«Щодня, без вихідних і свят такі надзвичайники з усієї України, як Сергій Гайдиш, роблять усе можливе, аби якнайшвидше українці повернулися у свої домівки, діти почали гратися на дитячих майданчиках, а на полях засіяли пшеницю. І це буде, скоро. Так говорить і Сергій. Каже, що кращої мотивації для виконання бойових завдань, ніж віра в найшвидшу Перемогу наразі не існує», – додають у ДСНС.

Попередня публікація«Вінниця: подорож у часі» – новий екскурсійний проєкт для Вінничан та гостей
Наступна публікаціяВ Агрономічному встановили  пам’ятну дошку полеглому Вадиму Церковному