Картопля – найпопулярніший продукт харчування в Україні. один з головних інгредієнтів сучасних господинь Маючи лише цей овоч, скільки можна приготувати смачних, поживних та корисних страв. Картопля варена, смажена, тушкована, печена на багатті…З неї готують супи, і млинці, і салати і гарніри, і, звичайно, всілякі гарячі страви на друге. Картопля пюре, шматочками, в мундирах… Вона добре поєднується з м’ясом, рибою, овочами, зеленню…
Але якщо вам вже набридли традиційні картопляні страви, ми для вас підібрали досить цікавий наїдок, що сподобаються кожному члену сім’ї.
Запіканка з картоплі і фаршу потішить всю родину
Це проста, але досить смачна і ситна страва, а її приготування не потребує багато часу та сил.
Отже, вам знадобиться:
—800 г картоплі;
—300 г фаршу;
—1 солодкий перець;
—1 яйце;
—100 мл сметани;
—50 мл води;
—150 г твердого сиру;
—сіль, перець за смаком.
Візьміть фарш, додайте яйце, сіль та мелений перець і ретельно все перемішайте. Змастіть форму для випікання розтопленим вершковим маслом. Наріжте картоплю кружечками (ширина не більше 1 см) та викладіть її у форму.
Змішайте сметану з водою, сіллю та перцем та залийте цією сумішшю картоплю, а зверху розподіліть фарш.
Солодкий перець поріжте смужками і викладіть. Зверху щедро натріть твердий сир.
Запіканка з картоплі і фаршу готується в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хвилин.