Завершується Петрів піст. І уже незабаром можна буде смакувати і ковбаску, і м´ясце. Однак сьогодні ще зась. Тому пропонуємо усім господиням приготувати воістину королівський десерт —
Яблука фаршировані мармеладом, родзинками і горіхами
Поєднання родзинок, горіхів, мармеладу з кислинкою яблук створюють неймовірний смак. Таким гастрономічним витвором не соромно похизуватися і перед гостями. Повірте, усе з‘їсться до останнього горішка.
Отже, вам знадобиться:
—яблука – 4 шт.,
—родзинки або чорнослив – 30-50 г,
—волоські горіхи – 30-50 г,
—мармелад – 30-50 г.
Тепер до роботи: яблука вимийте й висушіть, у кожного фрукта зріжте верхівку з плодоніжкою і акуратно видаліть серцевину, при цьому намагайтеся не прорізати його наскрізь. Волоські горіхи порубайте, але не дуже дрібно. Мармелад наріжте кубиками. Розпарені, помиті й висушені родзинки (можна замінити на чорнослив) змішайте разом з горіхами і мармеладом та наповніть отриманою начинкою підготовлені яблука. Проколіть їх у кількох місцях, щоб при запіканні вони не тріснули, і викладіть у форму, куди попередньо налийте трохи води. Запікайте яблука в духовці до готовності приблизно 10-15 хв. при температурі 180 ° С. Готовий десерт прикрасьте шматочками різнобарвного мармеладу, злегка посипте цукровою пудрою.





