Цей торт стане знахідкою для родинного чаювання. Готується просто і швидко, без особливих зусиль, а виходить досить смачна  і незвичайна випічка.

Для коржів вам знадобиться:

—250 г борошна;

—дрібка солі;

—2 ч. л. розпушувача;

—300 г моркви;

—120 г цукру;

—100 мл олії;

—50 мл води;

—100 г волоських горіхів + для прикраси.

Для крему:

—1 апельсин;

—вода – (до об’єму 500 мл);

—60 г манної крупи;

50-100 г цукру.

Форма – діаметр 22 см

Тепер приготуємо торт:

Просійте борошно разом з сіллю і розпушувачем. Натріть моркву на дрібній тертці, додайте цукор, олію і воду перемішайте. Порційно всипте борошно, ретельно перемішуючи. Обсмажте горіхи на сухій сковороді, порубайте ножем і додайте в тісто.

Застеліть пергаментом дно форми. Викладіть третину тіста, розрівняйте і поставте в розігріту до 180 ° C духовку на 20-25 хвилин. Приготуйте ще два коржі.

Натріть цедру апельсина на дрібній тертці. Вичавіть сік з апельсина. Влийте до соку стільки води, щоб вийшло 500 мл. Всипте цедру і перемішайте.

У каструлі змішайте манку і цукор. Влийте цитрусову воду і, постійно помішуючи, доведіть крем до загустіння на помірному вогні. Проваріть його ще 2-3 хвилини і остудіть. Поки крем ще трохи теплий, перебийте його блендером.

Розрівняйте остиглі коржі, злегка підрізавши верхівки. Подрібніть обрізки в крихту. З’єднайте коржі, змастивши кремом кожен корж і боки торта. Присипте краї крихтою. Поставте торт в холодильник на 1-2 години.

Попередня публікаціяВінничан попередили про планові відключення гарячої води впродовж липня
Наступна публікаціяЯк правильно вибрати джинси під свій тип фігури