Цей торт стане знахідкою для родинного чаювання. Готується просто і швидко, без особливих зусиль, а виходить досить смачна і незвичайна випічка.
Для коржів вам знадобиться:
—250 г борошна;
—дрібка солі;
—2 ч. л. розпушувача;
—300 г моркви;
—120 г цукру;
—100 мл олії;
—50 мл води;
—100 г волоських горіхів + для прикраси.
Для крему:
—1 апельсин;
—вода – (до об’єму 500 мл);
—60 г манної крупи;
50-100 г цукру.
Форма – діаметр 22 см
Тепер приготуємо торт:
Просійте борошно разом з сіллю і розпушувачем. Натріть моркву на дрібній тертці, додайте цукор, олію і воду перемішайте. Порційно всипте борошно, ретельно перемішуючи. Обсмажте горіхи на сухій сковороді, порубайте ножем і додайте в тісто.
Застеліть пергаментом дно форми. Викладіть третину тіста, розрівняйте і поставте в розігріту до 180 ° C духовку на 20-25 хвилин. Приготуйте ще два коржі.
Натріть цедру апельсина на дрібній тертці. Вичавіть сік з апельсина. Влийте до соку стільки води, щоб вийшло 500 мл. Всипте цедру і перемішайте.
У каструлі змішайте манку і цукор. Влийте цитрусову воду і, постійно помішуючи, доведіть крем до загустіння на помірному вогні. Проваріть його ще 2-3 хвилини і остудіть. Поки крем ще трохи теплий, перебийте його блендером.
Розрівняйте остиглі коржі, злегка підрізавши верхівки. Подрібніть обрізки в крихту. З’єднайте коржі, змастивши кремом кожен корж і боки торта. Присипте краї крихтою. Поставте торт в холодильник на 1-2 години.