На засіданні НКРЕКП 29 червня затвердили встановити для 34 водоканалів нові тарифи, які мали зрости в середньому на 34% вже з 1 липня. Серед них — «Вінницяоблводоканал». Однак після звернення Президента, у якому Володимир Зеленський назвав рішення НКРЕКП ганебним і непрофесійним, регулятор скасував свою Постанову.

Про це повідомила пресслужба НКРЕКП.

«Сьогодні з’явилося повідомлення від Нацкомісії щодо енергетики та комунальних послуг про підвищення тарифів на воду. М’яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійне. Не погоджене з урядом. Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення. Уряду доручено представити рішення у відповідь. І вони будуть», – сказав 1 липня у вечірньому зверненні до українців Володимир Зеленський.

3 липня на сайті НКРЕКП оприлюднили новину, в якій повідомили про скасування постанови про підняття тарифів на водопостачання і водовідведення.

«Регулятор розпочинає консультації з Кабінетом Міністрів України та всіма зацікавленими сторонами задля напрацювання справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з Державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів.

Зокрема, Голова НКРЕКП К. Ущаповський зазначив:

«Верховний Головнокомандувач в період воєнного стану висловився проти рішення про перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, що є самодостатньою підставою для скасування прийнятого Регулятором рішення. Крім цього, Прем’єр-міністр України наголосив на необхідності проведення консультацій щодо такого рішення. У зв’язу з цим пропоную скасувати постанови від 29 червня 2023 року відповідно до переліку, який оприлюднений в проєкті рішення», – йдеться на сайті регулятора.

Попередня публікаціяКрабовий салат «Меридіан» з молодою капустою та червоною редькою
Наступна публікаціяНа чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації вінничани здобули девʼять нагород