В Ладижині влада залучає мешканців до розвитку громади

У Ладижинська міська територіальна громада цими днями відбулась відкрита зустріч міської влади, громадськості та представників неурядового сектору щодо питань ефективного залучення містян до розвитку міських територій та вирішення викликів, з якими громада стикнулись в воєнний час.

Ладижин завжди мав особливе місце на економічній карті області і тому до якогось моменту проєктна діяльність тут була менш активна. Але те, що відбувається зараз, завдяки залученню Благодійному Фонд “МХП-Громаді” – це гарний показник співпраці у трикутнику “Влада-Бізнес-Громада”.

За минулий час у місті завдяки підтримці благодійників та міського бюджету було реалізовано більше 30 мікропроєктів, що ініціювали містяни, на загальну суму більше 4 млн грн. Це дуже гарний показник. І це саме ті ініціативи, що потрібні людям: благоустрій, дитячі майданчики, освітлення та інше.

“Щось подібне ми спостерігали, коли із 2015 року навчали на Вінниччині представників громад написанню проєктів та залученню позабюджетного фінансування. І у цьому процесі ми постійно бачили проблему, що місцевому самоврядуванню не вистачає ресурсів, досвіду чи навіть знань у проектній діяльності. За цей час така співпраця стала дієвим механізмом покращення діяльності місцевих рад у цьому напрямку у нас на окрузі. Тут головне – бажання та злагоджена робота”, – сказав в коментарі нашому виданню народний депутат України Микола Кучер, який представляє цей округ в парламенті.

 

Виконуючий обов’язки міського голови міста Ладижин Олександр Коломієць коротко розповів про те, яким був минулий рік для міста. Адже війна накладає свій відбиток на все.

«Безумовно, цей рік був стійкістю ладижинської громади. У нас було безліч викликів, проблемних питань, важких днів, кризових ситуацій та болючих втрат, але ми вистояли. За цей період ми всі адаптувались до роботи воєнного часу, щось ми робили вперше. У чомусь припускались помилок. На потреби ЗСУ було скеровано за період війни більше 10 мільйонів гривень. Також за цей період прийнято більше 3 000 громадян, облаштовано п’ять пунктів проживання для 250 людей», – розповів виконуючий обов’язки міського голови міста Ладижин Олександр Коломієць. 

Під час форуму учасники докладно зупинились на проекті “Громадського бюджету”, який став одним з самих успішних кейсів міста та взаємодії мешканців-влади-бізнесу.

 

Форум відвідали й представники Вінницької обласної ради. Зокрема депутат облради Мар’яна Нарожна сказала наступне:

«Я живу в місті Ладижин. Дуже важливо, що всі фонди соціальні, бізнес об’єднуються зараз для нашої перемоги. А жителі Ладижина проявляють велику ініціативу, щоб місто розвивалось попри війну», – переконана депутатка.

Про своє прагнення розвитку громади розповіли й представники бізнесу, який веде активну соціальну роботу в Ладижині.

«Основна ідея такого об’єднання і консолідації зусиль – це разом зробити більше. Експерти є в органах місцевого самоврядування, в бізнесі, в фондах. Тож коли ми консолідуємо цей інтелектуальний потенціал він дозволяє покращити умови самоврядування, робити місто зеленим, покращити умови життя людей», – розповів директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності компанії МХП Павло Мороз.

Детальніше – в відеосюжеті нашого видання.

Попередня публікаціяВінницькі піротехніки їдуть розміновувати деокуповану Херсонщину
Наступна публікаціяУ Вінниці відбувся танцювальний батл між між старшим та молодшим поколінням.