Міністерство енергетики України не планує більше підвищувати тарифи на електроенергію до кінця цього року.

Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко під час телемарафону.

За словами міністра, зараз не йдеться про наступні етапи підвищення тарифів, однак подальші рішення щодо їхнього перегляду можуть бути ухвалені, залежно від проходження опалювального сезону.

«Ми запропонували термін дії цього рішення до кінця року. Подивимося, як проходитиме опалювальний сезон, але у нас є відчуття, що цього рішення буде достатньо для того, щоб забезпечити проходження осінньо-зимового періоду і не рухати ціни надалі», — сказав міністр.

Нагадаємо, з 1 червня 2023 року встановили новий тариф на світло для населення 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ). Водночас залишається так званий нічний тариф, який нижчий за звичайний.

Раніше Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) повідомляла, що розглядає можливість двоетапного перегляду тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. При цьому перегляд тарифів планували розтермінувати на два етапи підвищення: з 1 квітня та 1 липня 2023 року. Середні витрати на водопостачання та водовідведення збільшаться на 60 грн.

Попередня публікаціяВ Україні стартувала реєстрація на додаткову сесію НМТ
Наступна публікаціяУ Вінниці відкрили креативний простір «Щедрик»