Відсьогодні в Міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» імені Раїси Панасюк запрацював щотижневий інклюзивний табір для дітей та дорослих віком від 0 до 35 років.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Програма табору для різної вікової категорії розрахована на 5 днів, з різними інтерактивами, щоб кожному було цікаво та комфортно проводити час. Даний відпочинок допоможе не лише відпочити в колі однодумців, але й навчатись до самостійного життя без сторонньої допомоги, зазначила директорка центру Олена Чорнобривенко.

Метою табору є соціалізація. Війна внесла свої корективи, адже при шкільних таборах під час тривоги дітям з інвалідністю та доглядачам важко дістатись до укриттів. Тому цьогоріч вирішили зробити табір в центрі реабілітації «Гармонія», але також будуть виїздні цікавинки”, — розповіла директорка Центру.

На учасників табору чекатимуть: руханки, ігри, квести, майстер-класи, екскурсії на туристичному трамваї, відпочинок на катамаранах та природі. Наразі табір налічує 50 зареєстрованих учасників. Серед них дванадцятирічна Поліна. Дівчинка розповіла що щороку свій літній відпочинок проводить у центрі “Гармонія”.

«Мені подобається проводити час у таборі. Робити листівки або ж печиво пекти. Найбільше мені запам’яталося приготування бургерів. Вони виявились дуже смачними”, — пригадує дівчинка.

Також у Центрі буде проведений виїзний табір додому для клієнтів, які отримують послугу раннього втручання, де є дітки що знаходяться в зоні ризику від 0 до 4 років. З ними працюватимуть по індивідуальній програмі, адже залучати будуть і батьків. Світлана Філатова розповіла, що участь в таборі її син бере в перше, але позитивні настрої хлопчика помічає з перших хвилин.

В таборі запланована цікава програма та веселощі. Тому позитивно ставлюсь до таких таборів, адже війна забрала трохи соціуму, де можна було б дітям відпочити, поспілкуватись та пограти. Табір — це не лише відпочинок для діток, але й адаптація дітей у буденному житті”, — зазначила жінка.

Триватиме інклюзивний літній табір до 14 липня.

Зареєструватись в інклюзивний табір можна на сторінці Фейсбук — Центр реабілітації “Гармонія”.

Попередня публікаціяВінницькі поліцейські здали 10 літрів крові для порятунку життя людей
Наступна публікація«Аrtikos -XXL1»: українським військовим передали спортивний комплекс для тренувань