Вінницький театр ляльок 27 травня запрошує дітлахів на перегляд нової  п’єси «Бабусина пригода», що від ідеться у обласному академічному театрі ляльок. До виходу на сцену з прем’єрою, колектив лялькового театру готувався впродовж чотирьох місяців.

Про це повідомляє Суспільне.

П’єса «Бабусина пригода» навчає, що перше враження не завжди правдиве і хтось грізний на вигляд, може стати справжнім другом та врятувати з халепи. Щоб передати український колорит, режисер наповнив виставу традиційними танцями та піснями.

В основі сюжету однойменна казка українського письменника Олександра Олеся, розповів режисер п’єси Олександр Свіньїн.

Ідея поставити на сцені театру цю казку виникла півтора роки тому. Над постановкою працювали близько 4 місяців. Основне завдання – донести, що добро та дружба сильніші за чвари.

«Основні герої – це бабуся, ведмідь, вірний бабусин песик і лис, який хоче вкрасти каченя. Ми знайомимо нашого маленького глядача з українською культурою: і пісенною, і танцювальною, і віршами Олександра Олеся, – розповідає Олександр Свіньїн, – Наше “ноу-хау” – це те, що ми в кожній виставі кажемо, що таке дружба, що таке любов, що таке зрада, вірність, співчуття».

Головну роль– бабусю, грає акторка Людмила Дюкарєва. За сценарієм її героїня випасала гусенят у лісі, де зустріла ведмедя, а пізніше – лиса. Каже, що до ролі готувалася понад два місяці. Адже у п’єсі традиційну лялькову виставу поєднують із танцями та співами.

«Нам потрібно і танцювати, і співати, і дихання тримати, ще й лялькою володіти. Готувалися поступово. Спочатку займалися з нашим керівником по вокалу. Ми все ж лялькарі, а не співаки. Готувалися довго. Потім займалися хореографією. Працювали із режисером над характерами, над ролями, над читанням». – говорить Людмила Дюкарєва.

Актор Сергій Бабельчук грає ведмедя. Каже, що характер його персонажа нетиповий, це звір, наділений людськими рисами характеру.

«За архетипом він ніби бабуся: вона приходить і лякається його, що він такий грізний, злий, страшний, як класично його уявляють. Але він хороший сім’янин, має ведмежат. – Зустрічає бабусю і, як справжній джентльмен, приходить їй на допомогу», – каже Сергій Бабельчук.

Чим завершилась лісова пригода бабусі, вінничани зможуть дізнатись на прем’єрному показі вистави у суботу 27 травня. Вартість квитка – 100 гривень, каже режисер Олександр Свіньїн.

Попередня публікаціяВінницькі спортсмени вибороли нагороди на чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації
Наступна публікаціяЯсно і тепло, погода у Вінниці на сьогодні, 24 травня