Народний художній колектив ансамблю танцю «Радість» Вінницького міського палацу дітей та юнацтва блискуче виступив на Міжнародному фестивалі народного танцю «Заплетемо танцювальну косу», що проходив у Паневежисі – місті-побратимі Вінниці.

 Про це повідомив художній керівник ансамблю Віктор Бойко. 

«За 3 дні колектив дав 8 концертів у місцевих школах. «Гопак», «Подільські вихиляси», «Подільський передзвін», «Лобуряки» викликали шквал оплесків, бурю емоцій у глядачів. Литовські школярі були у захваті від виступів наших дітей. Вони плескали в долоні разом з нашими дівчатками у танці «Плескач», співали разом з нашими дітьми «Ой, у лузі червона калина».

Майже у кожній школі є кілька класів дітей з України: з Маріуполя, Харкова та інших регіонів. Вони були надзвичайно вдячні, що наші діти привезли часточку України до Литви і бажали Україні якнайшвидшої Перемоги. А ми бажали їм повернення додому, в нашу незалежну Україну», – зазначив керівник ансамблю Віктор Бойко.

У заключному Гала-концерті взяли участь колективи з Латвії, Польщі, Литви та України. Всі колективи продемонстрували професіоналізм, високий рівень сценічної культури. Кількатисячна зала зустрічала бурхливими оваціями виступ українського колективу.

«Після концерту до наших керівників підійшла одна вчителька і сказала, що наші діти неймовірні. Своїми танцями вони показують мужність і силу українського народу. Дивлячись на ваші танці і на ваших дітей розумієш, чому ваша держава так мужньо бореться з російськими загарбниками. Своє захоплення та високу оцінку виступам нашого колективу дали керівники латвійського та польського колективів, організатори фестивалю», – зазначив Віктор Бойко.

Під час фестивалю діти познайомилися з містом Паневежисом, побували на екскурсіях в краєзнавчому музеї міста Паневежиса, в місті Кернаве, де була перша столиця Литви, у відновленому старовинному литовському селищі, а також у стародавній резиденції литовських князів у найбільшому із збережених старовинних замків Литви – Тракайському замку.

Попередня публікаціяКонцерти, комедії, лялькові вистави: що цікавого можна подивитися цього тижня у Вінниці
Наступна публікаціяПохід до Вінницького зоопарку став дорожчим