Протягом травня у Вінницькому міському палацу дітей та юнацтва триває виставка ляльок-мотанок «Берегиня роду українського». Організатори заходу – департамент освіти ВМР.

На виставці представлені роботи переможців І туру конкурсу на кращу ляльку-мотанку, що проходив у закладах дошкільної освіти нашої громади з 28 квітня по 09 травня 2023 року.

Понад 160 ляльок-мотанок створили дошкільнята, їх батьки та педагоги. У них вкладена душа, любов, надія та віра українців. Кожна лялька-мотанка, безумовно – це витвір мистецтва, це наша історія, традиція, спадщина, поєднання минулого і сучасного, це зв’язок з предками, посередник між старшим та молодим поколінням.

Ляльки-мотанки: «Захисниця», «Княгиня», «Берегиня роду», «Бажанниця» «Наречена», «Веснянка» вражають самобутністю, різноманіттям, вишуканістю та своєю неповторністю.

«Такі заходи дуже важливі, для того, щоб  наші діти знали історію українського народу, виростали, які гідні патріоти, які зараз захищають нашу країну від рашистської навали, що прийшла на нашу землю. Українці – це стародавня нація зі своєю сакральною культурою, зі своїми традиціями, які не можна забути. Дуже цінним є те, що  кожна лялька має автентичне обличчя та вбрання, і завдяки маленькій книжечці “путівнику” можна дізнатися історію кожної з ляльок», – зауважила директорка департаменту освіти Оксана Яценко. 

Виставка триватиме ще два тижні, отож кожен охочий може прийти й подивитися, які шедеври виготовили наші вінничани.

Попередня публікаціяВінничани передали на Бахмут 8 рацій для військових
Наступна публікаціяУ Вінниці відновлюють конкурс «Бюджет громадських ініціатив»