У Вінницькій області планових вимкнень електроенергії у літній період не застосовуватимуть У ДТЕК планують перекрити дефіцит потужності під час літньої ремонтної кампанії імпортом електроенергії. Це попередньо дозволить запобігти віяловим відключенням під час ремонтних робіт на атомних станціях.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

Йдеться про активну ремонтну кампанію наприкінці травня, в червні та липні.

«Я вважаю, що завдяки тому, що є можливість перекрити умовний дефіцит імпортом, то до віялових відключень ми не дійдемо у літньому періоді. Натомість наступна зима може бути проблемою, оскільки ми ввійдемо в неї зі значно меншим запасом потужностей чи міцності», – зазначив Сахарук.

З його слів, внаслідок російських обстрілів пошкоджено 75% теплової генерації, а для відновлення енергетичної системи потрібно поновити 12 тисяч кілометрів ліній електропередач та майже 4 тисячі розподільчих підстанцій. Також на всіх енергоблоках українських атомних станцій потрібно провести ремонтні роботи, оскільки вони активно відпрацювали взимку.

Сахарук додав, що чотири блоки вже перебувають у ремонті, а ще один входить в ремонт на заміну палива, аби забезпечити нормальне стабільне функціонування системи наступного опалювального сезону.

Загалом в ДТЕК запланували здійснити ремонт 28 енергоблоків до наступної зими.

Попередня публікаціяНа XXXII Чемпіонаті України з баскетболу команда «Вінницьких зубрів» виборола «бронзу» 
Наступна публікаціяНа Вінниччині прокуратура вимагає міську раду привести до ладу укриття, де ховаються діти