Волонтерка з Вінниці Діана Подолянчук отримала відзнаку від начальника ГУР, генерал-майора Кирила Буданова – пам’ятну медаль «За безкорисне служіння Батьківщині»

Про це повідомила Діана Подолянчук на своїй сторінці в Facebook.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими презентували проєкт «Destroy the tank», організований фондом «Gate to Ukraine», Благодійним фондом Діани Подолянчук, ГО «Жінки зі СТАЛІ» та за підтримки ГУР МО України.

«Найвразливіша категорія цієї війни – жінки-військовополонені, які мають неповнолітніх дітей. Ворог у рази посилює страждання матерів, які утримуються в неволі та невідомості за долю своєї дитини, всупереч Женевській конвенції про поводження з військовополоненими. Особливо страждають і потерпають від цього діти, адже вони примусово позбавлені агресором материнського тепла, піклування, спілкування з їхньою найріднішою людиною. В той же час діти стають для своїх матерів точкою незламності, яка дає сили вистояти й дочекатися обміну», – зазначила під час брифінгу представниця Координаційного штабу Вікторія Цимбалюк.

Діана Подолянчук розповіла, що ще на початку широкомасштабного вторгнення підрозділ ГУР МО «Кракен» підбив російський танк Т-80БВМ. Бойова машина не підлягала відновленню, тому її вирішили перетворити на пам’ятні сувеніри, а за виручені кошти з їхнього продажу допомогти дітям військовополонених і Силам Оборони.

За словами представниці благодійного фонду «Gate to Ukraine» Марини Дякун-Рудюк, гармату російського танку порізали на кільця, з яких зробили ефектні сувеніри з гравіюванням. Аби допомогти українським дітям, покупцями таких сувенірів стали люди з усього світу, переважно з Європи, Сполучених Штатів, Японії та Канади. Загалом вдалося зібрати понад півтора мільйони гривень.

На презентації проєкту крім представників благодійних фондів також була присутня представниця ГО «Рада дружин та матерів захисників України «ЖІНКИ зі СТАЛІ» Наталя Кравцова та звільнена з полону військова парамедик Юлія «Тайра» Паєвська.

«Я не можу спокійно спати, жити, оскільки дуже багато моїх посестер і побратимів досі в полоні. Там абсолютно нелюдьскі умови. Тому я хочу подякувати всім причетним до цього проєкту, всім, хто долучився до допомоги і всім, хто бере участь в обміні військовополонених», – сказала у своєму виступі Тайра.

Попередня публікаціяВійськові 124-ої бригади тероборони отримали від вінничан два квадрокоптери та теппловізор 
Наступна публікаціяЗа якими адресами сьогодні у Вінниці тимчасово не буде води та світла