Офіс туризму Вінниці» та гідеса Оксана Роздорожнюк запрошують вінничан взяти участь у турі «Подорож до блакитних озер та цілющих джерел», що відбудеться 20 травня.

Про це повідомляють туристичні новини Вінниччини.

Цього разу мандрівники побачать та дізнаються про історичні, архітектурні та природні пам’ятки Вінниччини:

—Палац Орловських у Северинівці, де зараз розташована лікарня. А поруч пам’ятка природи – парк, головна алея якого проходить попід самим берегом річки Рів, відомої багатьма знаковими подіями в історії Поділля. Село було засноване Северином Орловським, звідки, власне і його назва.

—Зовсім поруч ще один палац – польських шляхтичів Вітославських-Львових у Чернятині. Він збудований у неоготичному стилі і чудово зберігся.

—Далі за маршрутом Вищеольчедаїв, де колись був відомий у регіоні цукрозавод Нафтула Когана, залишки якого, як і еклектичної садиби, сьогодні, на жаль, стоять пусткою по обидва боки річки Лядова.

—І під завісу подорожі палац Комарів у Мурованих Курилівцях, збудований на початку XIX ст. на залишках старого замку, який тут двома сторіччями раніше. Біля нього знаходиться парк, який із палацом розділяє рів із річкою, в яку впадають кілька струмків, що створюють водяні каскади.

А ще від палацу панською дорогою, як її називають місцеві, можна потрапити до «Блакитного озера» з мінералізованою водою, яке за легендами має цілющі та живильні властивості. Що і не дивно, адже саме в Мурованих Кирилівцях видобувається відома усім мінеральна вода «Регіна». Чому вона має таку назву – зможете дізнатись під час мандрівки.

Реєстрація за посиланням 

Попередня публікаціяУ Вінниці змінили нумерацію деяких тролейбусних маршрутів
Наступна публікаціяХмарно, але без дощу: погода у Вінниці на сьогодні, 11 травня