На Вінниччині в Браїлові 2 травня у день народження загиблого героя Євгена Фалінського була відкрита пам’ятна  дошка. Захисник України віддав своє життя за незалежність та територіальну цілісність нашої держави, за мирне майбутнє життя рідних та кожного з нас.

Про це повідомляє Жмеринка City.

Євген Фалінський народився у Браїлові та навчався у Браїлівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів. Після закінчення школи вступив до Барського автомобільно-дорожнього технікуму, відслужив строкову службу та навчався у Львівському державному аграрному університеті. Одружився з коханою Вікторією і згодом в сім’ї народилася донечка Кіра.

Його пам’ятають як справжнього друга, доброго товариша, люблячого чоловіка та батька, гарного сино та відважного воїна, який безмежно любив своїх рідних та свою Україну.

Євген працював водієм-експедитором в Україні та за кордоном. У квітні 2022 року Євген не зміг стояти осторонь та за власним бажанням відправився захищати Україну від російських окупантів. Серце Героя перестало битися 26 травня 2022 року від ворожої кулі російських окупантів під Авдіївкою.

Цього дня вшанувати пам’ять Героя до Браїлівської гімназії завітали рідні Євгена Фалінського, голова Жмеринської районної військової адміністрації Інна Цимбал, секретар Жмеринської міської ради Вадим Кожуховський, військовий комісар Тарас Андрійчук, начальник управління освіти Жмеринської міської ради Аліна Твердохліб, педагоги та учні гімназії.

Представники влади висловили щирі співчуття родині загиблого Героя.

«Він назавжди залишиться у наших серцях, а пам’ять про його подвиг передаватиметься з покоління в покоління. Герої не вмирають. Слава Україні! Героям Слава!», – мовили посадовці.

Почесну місію відкрити меморіальну дошку надали директору Браїлівської гімназії Альоні Івасенко.

«Один з тисяч Героїв. Він був, як усі, відважним, мужнім, справжнім патріотом Батьківщини, але він був особливим. Особливим для нас, бо навчався у нашій школі. Особливим для вчителів, бо пам’ятають його, як допитливого і веселого учня. Особливим для мене, адже був і назавжди залишиться у моєму серці, як член моєї родини. Він зростав на моїх очах. Ми сумуємо і водночас пишаємося Героєм, який віддав своє життя за кожного з нас, за незалежність України», – мовила Альона Івасенко.

За традицією меморіальну дошку освятили. Чин освячення здійснив настоятель храму Святого апостола Івана Богуслова, протоієрей Михайло.

Попередня публікаціяСонце – наша жива зоря»: Вінницький планетарій запрошує на прем’єру програми
Наступна публікаціяУ Вінниці оголосили архітектурний конкурс ескіз-ідей для об’єктів вшанування пам’яті захисників