Італійці передали сучасне медичне обладнання для Хмільницької громади, де знайшли прихисток понад 7 тисяч переселенців.

Про це повідомляє Вінниця info.

Київський Аналітичний центр «СВ-Платформа» у співпраці з італійськими Асоціаціями «IRIS ODV» та «Fondazione Prosolidar» передали сучасний інтелектуальний гематологічний аналізатор крові, значний запас реагентів, витратних матеріалів до нього та медикаменти для покращення медичного обслуговування в Хмільницькій громаді.

Президент Асоціації «IRIS ODV» Массіміліано Лучетті наголосив на солідарності італійців з українським народом. Представники італійської делегації висловили свою готовність й надалі допомагати Україні, особливо дітям.

«Ми допомагаємо українцям з 2015 року. Ми не втомимося це робити, бо сьогодні всі ми – українці, всі ми – європейці», – сказав пан Лучетті.

Директор Аналітичного центру «СВ-Платформа» Валерій Кокоть подякував італійським партнерам за постійну підтримку українців.

Руслан Бевз, директор клініки «Сімейна медична практика», повідомив, що отримане медичне обладнання допоможе забезпечити швидку, якісну, і головне, безоплатну діагностику стану здоров’я внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, ветеранів російської війни і дітей.

Під час зустрічі заступник Хмільницького міського голови Андрій Сташко акцентував на важливості реалізації курортного потенціалу Хмільницької громади для реабілітації учасників та жертв війни з росією, підтримав ідею створення в Хмільнику реабілітаційного центру, яку розробляє Аналітичний центр ГО «СВ-Платформа» у співпраці з Хмільницькою міською радою.

Проєкт покращання медичного обслуговування внутрішньо переміщених осіб, учасників та ветеранів війни з росією, дітей та інших вразливих категорій Хмільницької міської громади Вінницької області ініційовано та реалізується Аналітичним центром ГО «СВ-Платформа» (м. Київ) в партнерстві з клінікою «Сімейна медична практика» (м. Хмільник) за підтримки італійських асоціацій «IRIS ODV» та «Fondazione PROSOLIDAR».

Реалізація Проєкту триватиме до серпня 2026 року. Бенефіціарам Проєкту гарантується проходження безоплатного профілактичного медичного огляду, який включає: загальний аналіз крові, аналіз рівня цукру в крові, електрокардіограма, вимірювання артеріального тиску, загальне обстеження лікарем-терапевтом та сімейним лікарем з відповідними рекомендаціями.

Попередня публікаціяЛікарі медичних мобільних бригад консультували мешканців Оратівської громади
Наступна публікаціяВ мережі розповіли історію поверненого з російського полону Сергія Аркавенка з Вінниччини