У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї триває виставка “Про злочин системи та тих, хто рятував світ”, присвячена Чорнобильській катастрофі. Виставку експонуватиметься до 21 травня.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці музею.

Вказано, що загалом майже 6000 вінничан брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Вони працювали як на об’єктах самої станції, так і в радіусі тридцяти кілометрів навколо неї, на забруднених територіях Київської та Житомирської областей.

Так, основу експозиції складають саме матеріали вінничан-ліквідаторів: світлини, відзняті на території ЧАЕС, особисті речі, прилади для вимірювання рівня радіації, документи, книги.

Крім того, на злочини радянської системи виразно вказують документи КДБ, що ніби пронизують всю експозицію, резонуючи своїм цинізмом, маніпуляціями та брехнею. Також зазначено, що музей отримав нові експонати:

«Музей отримав цінні поповнення колекції: наш колега Олександр Федоришен передав довідку Управління внутрішніх справ про виконання службових обов’язків по ліквідації наслідків аварії в 30-тикілометровій зоні свого дідуся Харченка Миколи Максимовича; Ястремський Михайло Микитович подарував два альбоми про діяльність міської громадської організації “Союз Чорнобиль України», – зазначають у дописі.

Замовити тематичну екскурсію виставкою  “Про злочин системи та тих, хто рятував світ” можна до 21 травня за номером 068 725 49 57 (дзвінки приймаються з 10:00 до 17:00). Відвідати екскурсію можна за адресою Вінницького обласного краєзнавчого музею (вул. Соборна, 19).

 

Попередня публікаціяСільський музей на Вінниччині отримав копію найстарішої мапи з позначенням Гопчиці
Наступна публікаціяУ Жмеринці вшанували пам’ять загиблих за Україну та освятили хрест у сквері «Червона калина»