Виступ народного ансамблю танцю «Барвінок» Вінницького міського центру з нагоди підписання Угоди про побратимство між Вінницею та Карлсруе вразив німців.

Про це повідомляє Вінницька міська рада. 

Зустрічали барвінчат в Kulturzentrum Tollhaus Karlsruhe. На заході були присутні бургомістр Альберт Койфляйн, заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, які виголосили вітальні промови. А також представники мерії, депутати міської ради Карлсруе, представники місцевої української громади та делегація з Вінниці.

Виступи нашого ансамблю «Барвінок» на цьому концерті надали німецькому глядачеві можливість насолодитися автентичною українською культурою. Вихованці колективу виконали як українські, так і німецькі композиції, які були спеціально підготовлені для міста-побратима. А саме: це неофіційний гімн землі Баден, яка є частиною нинішньої федеральної землі, де розташоване Карлсруе та «Розамунда» – теж дуже популярна пісня в Німеччині.

Глядачі впродовж двох годин захоплено слухали композиції та були приємно вражені виступом юних вінничан та їх майстерністю. Кожен номер вінничан зустрічали бурхливими оваціями. Вінницький «Барвінок» не тільки підкорив серця глядачів своїм виступом. Під час концерту місту-побратиму подарували картину з петриківським розписом, на якій були зображені герби обох міст, і гільзу, яку розписали діти.

Це був символічний подарунок, що знаменує дружбу між нашими країнами. Крім того, в рамках цього івенту у глядачів була можливість задонатити на розвиток «Барвінку», а також придбати українські сувеніри. Тож за вечір було зібрано 800 євро.

Попередня публікаціяУ Вінниці живим коридором з піротехнікою зустріли «На щиті» Дениса Бабія. Відео
Наступна публікаціяВінничани платитимуть за електроенергію за фіксованими тарифами до червня