На міжнародному змаганні «Татранський слалом» із веслувального слалому, що проходив з 22 по 23 квітня у м. Ліптовський Мікулаш (Словаччина) спортсмени з Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 Олександр Федоренко та Богдан Поліщук здобули дві нагороди – «срібну» та «бронзову».

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

У турнірі брали участь веслувальники з чотирьох країн – Швеція, Словаччина, Швейцарія та Україна.

Спортсмени виступали у вправі екстремальний слалом, який є підвидом каякінгу. Вони виконували акробатичні трюки, використовуючи складні ділянки річки з порогами, водоспадами, валами, камінням та похилими кам’яними плитами протягом всієї дистанції.

Тренери вінницьких спортсменів Євген Туркенич, Володимир Петренко, Сергій Горільчаний зазначили, що хлопці чудово показали і зарекомендували себе на цих змаганнях.

«Олександр та Богдан, нещодавно розпочали змагальну діяльність із екстремального слалому, але тут у Словаччині, вони продемонстрували чудові результати. Пишаємось ними», – говорить тренер МДЮСШ № 2 Володимир Петренко.

У наступні вихідні подібні змагання відбудуться у Кракові (Польща). Вони є відбірковими до складу збірної команди України на чемпіонат Європи та світу серед молоді та юніорів із веслувального слалому, які стартують уже у липні.

Голова комітету по фізичної культури та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, зазначив:

Такі змагання міжнародного рівня – це чудова можливість покращити свої навички та здобути новий досвід. Тож, вітаємо переможців та бажаємо успіхів на майбутніх турнірах!»

Також він додав, що за підсумками рейтингу серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл України 2022 року, проведеного згідно з наказом Міністерства молоді та спорту України, Вінницькі МДЮСШ № 2 та № 5 увійшли до десятки кращих шкіл України з-поміж 318 таких закладів. Окрім цього, вінничани високо оцінюють рівень якості надання спортивних послуг у громаді. Про, що свідчать останні результати Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine.

Попередня публікаціяСьогодні о 17:00 у вінницькому «Квадраті» транслюватимуть фільм «Чорнобиль»
Наступна публікаціяВінничани зможуть переглянути кінострічку «Russian Woodpecker»