У Вінниці, 19 квітня, відбулось офіційне відкриття нового сезону навчання стартап школи «Sikorsky challenge Vinnytsia». Вона діє на базі національного технічного університету. Команди-учасниці школи зможуть навчитися генерувати інноваційні бізнес-ідеї та дізнаються як їх можна реалізувати.

«Спільний Проєкт Університету Шеффілда та КПІ ім. Ігоря Сікорського стартує! Друзі, з першого дня російського вторгнення в Україну ми всі стали свідками безпрецедентної підтримки нашої країни всім цивілізованим світом. 48 країн та міжнародні організації ЄС, НАТО, ОБСЄ та ООН заявили про солідарність і рішучу підтримку нашої країни в боротьбі з агресором.

Ця підтримка включає не тільки значну військову допомогу, а й забезпечення життєдіяльності українських університетів в умовах війни», – йдеться на фейсбук сторінці проекту.

Навчальний курс триватиме до початку липня. За його підсумками кращі стартапи будуть рекомендовані до участі у XII Конкурсі інноваційних стартапів проєктів Sikorsky Challenge 2023. Також команди-переможці зможуть представити свій проєкт на одному з найголовніших щорічних заходів у сфері інноватики України.

Спільний Проєкт Університету Шеффілда та КПІ ім. Ігоря Сікорського – Building Back Better: transforming the post-war entrepreneurial ecosystem in Ukraine

Метою цього Проєкту є допомога українцям в реалізації інноваційних розробок, які відповідають напрямам післявоєнної відбудови та інноваційної трансформації України:

  • Інфраструктура та промисловий хайтек
  • Екологічна і енергетична безпека
  • Біомедична інженерія і здоров’я людини
  • інші

До участі в проекті запрошують всіх, хто має інноваційні розробки, стартап проєкти у цих напрямах. Проєкт реалізується у три етапи:

  • І етап: Відбір та навчання команд, що мають інноваційні стартап-проєкти, за спільною програмою «Інноваційне підприємництво».Тривалість І етапу – травень-червень

Формат навчання – онлайн

Заняття проводяться 4 рази на тиждень (по 2 акад. години):

– 2 заняття на тиждень проводять тренери з університету Шеффілда (робоча мова – англійська)

– 2 заняття на тиждень проводять тренери Інноваційної екосистеми Сікорські Челендж (робоча мова-українська)

Завершення навчання – кінець червня. На останньому занятті учасники презентують свої проєкти, а спільне журі відбирає до 5 перспективних проєктів для подальшого їх розвитку.

  • ІІ етап: Інкубування та менторінг відібраних проєктів.

Тривалість етапу – липень 2023 р.

Менторінг і підготовка проєктів до презентації інвестиційному комітетові за участі українських менторів та інноваційних підприємців-резидентів університету Шеффілда.

  • ІІІ етап: Поїздка представників відібраних проєктів до Шеффілду для презентації проєктів інвестиційному комітетові та інвесторам.

Тривалість ІІІ етапу – серпень 2023 р.

Витрати на візи, транспорт, проживання та харчування забезпечується коштом Проєкту.

Реєстрація за посиланнямhttps://forms.gle/ujeicYkC7mA2xPaFA

Термін подачі заявок до 5 травня 2023 р

 

Попередня публікаціяФортеці, підземелля та дегустація чорної ковбаси в турі «Гостинне Поділля»
Наступна публікаціяВінничан запрошують на зустріч з письменником Максом Кідруком