Оснащену сучасну автівку швидкої допомоги передала ГО «Ми –Вінничани» у Вінницьку обласну клінічну лікарню ім.Пирогова. Ця швидка буде слугувати і для центру трансплантації.

«Виникла така можливість завдяки нашим партнерам з Бельгії та “Інституту раку”, – прокоментував подію голова громадського об’єднання «Ми-Вінничани» Валерій Коровій.

Першочергово такі машини передаються для закладів де лікують наших захисників, сьогодні Вінниця приймає велику кількість військових та цивільних, постраждалих від російської агресії, тому європейські благодійники та “Інститут раку” відгукнулись на ініціативу Сергія Кудлаєнка передати одну автівку для Вінницької обласної клінічної лікарні ім. Пирогова.

Про це під час передачі карети щвидкої допомоги розповів заступник директора Інституту раку, вінничанин Олександр Яцина.

Слід зазначити, що ГО «Ми – Вінничани» системно співпрацює у наданні різноманітної допомоги лікарням і допомагає Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. Пирогова.

До теми: Громадська організація «Ми – вінничани» надала допомогу двом медичним закладам Вінниччини

За словами директора Вінницької обласної клінічної лікарні ім. Пирогова Василя Паненко, швидка, яку передали благодійники, добре оснащена та відповідає необхідним вимогам.

«Ця швидка допомога необхідна, тому що для нас дійсно важливо, не просто надавати допомогу, а бути мобільними, для того, щоб здійснювати ті напрямки новітні, які ми сьогодні впроваджуємо. А саме це оперативні втручання на серці. Це важливо бо ми можемо їздити і обстежувати пацієнтів і добиратися до пацієнтів. Важливо тим, що ми сьогодні впроваджуємо трансплантологію і це теж потребує дуже багато виїздів. Для координації з іншими лікувальними закладами для заключення договорів, для виїзду саме на донорський етап. Це теж важливо. Коли це все відбувається, наші фахівці виїжджають на місце, якщо це відбувається вночі, то дійсно потрібні сигнали відповідні для того, щоб ми могли швидко на це реагувати. І тому, для закладу це дуже вагома, суттєва допомога. І вона буде використовуватись з найвищою ефективністю», – розповів Василь Паненко.

Як пояснює Василь Паненко, наразі швидка допомога повністю готова для транспортування пацієнтів. Втім у разі необхідності благодійники з ГО «Ми – Вінничани» готові допомогти встановити додаткове обладнання.

«Автівка підготована і у відмінному стані. Ми розуміємо важливість на сьогодні, коли привозять багато поранених хлопців, у забезпеченні мобільності для лікарів. Співпраця з ГО «Ми – Вінничани» Вінницької обласної клінічної лікарні ім. Пирогова не одноразова акція, ми постійно на зв’язку і допомагаємо усім чим можемо. Залучаємо наші можливості та благодійників з різних країн. Все заради Перемоги», – каже голова Вінницького міського підрозділу ГО «Ми – Вінничани» Сергій Кудлаєнко.

Попередня публікаціяУ «Прозорому офісі» у Вінниці зареєстрували перший шлюб
Наступна публікація«Муніципальне житло»: учасники Програми побували на будмайданчику на Привокзальній