У Могилеві-Подільському, що на Вінниччині, на території гімназії відкрили меморіальну дошку у пам’ять про загиблого воїна-прикордонника Івана Савчука, який був учнем цього навчального закладу.

Про це повідомили на сторінці Могилів-Подільської міської ради.

Вшанувати пам’ять захисника прийшли його батьки, брат, друзі, бойові побратими, представники місцевої влади, учні та викладачі навчального закладу, в якому навчався прикордонник.

Іван мав 13-річний досвід служби. У 2018 році звільнився по закінченню чергового контракту та працював за кордоном. Перед початком повномасштабного вторгнення росії повернувся додому та з початком війни повернувся до лав Держприкордонслужби, щоб захищати кордони України. І вже згодом Іван разом з побратимами стримували займані позиції на Чернігівщині, а потім боронив Батьківщину на Донеччині.

6 листопада 2022 року поблизу міста Мар’їнка під час виконання бойового завдання прикордонники потрапили під щільний артилерійський обстріл, Іван отримав важкі поранення несумісні з життям.

Указом Президента України Івану Савчуку присвоєно орден «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно).

«Іван Савчук віддав своє життя за свободу, незалежність України. Він був справжнім військовим, гідно виконував бойові завдання. Для всіх нас він буде прикладом мужності і відваги, гідним оборонцем нашої держави. Під керівництвом Івана, завдяки його впевненим діям ми не одноразово завчасно виявляли сили та засоби противника та їх облаштовані позиції, що давало змогу уникнути втрат серед побратимів та знищити ворога. 

На жаль жорстока війна забирає найкращих синів нашої України, які стали в лави воїнів, та гідно дають відсіч ворогу. Іван — це приклад для наслідування майбутніми поколіннями. Світла пам’ять про нього – назавжди залишиться з нами», – зазначив його безпосередній керівник Дмитро Грабович.

Попередня публікаціяНа Вінниччині споживачі заборгували за газ 170 млн грн 
Наступна публікаціяУ центрі Вінниці встановили писанки-гіганти