Працівники Шаргородського ліцею розфасували понад 700 пакетів «сухих» борщів для українських оборонців. Процес виготовлення запустили торік у вересні.

Про це розповіла Суспільному директорка закладу Оксана Кушнір.


Овочі та зелень сушать мешканці сіл Сапіжанка та Рахни.

«До нас звернулися, що є сушені овочі. Ми знайшли рецептуру. Сушеню нам залишають, а у нас забирають овочі»,– каже Оксана Кушнір.


Сушені терті овочі розкладають по вакуумних пакетах. Один пакет розрахований на п’ятьох військових. За рецептуру відповідає завгосп ліцею Наталя Звірянська.

«Пакет йде на пʼятьох людей, на пʼять літрів води. Можна навіть трохи більше. Хлопці казали, що на вісьмох людей готували. Вони додають сюди баночку тушкованки і по можливості картоплі свіженької»,– каже Наталя Звірянська.

Далі пакет передають на стіл із прянощами та приправами. Тут до борщу додають зелень та спеції.

«Сухі» борщі у Шаргородські громаді готуватимуть до перемоги України, каже Валентина Хільченко.

Попередня публікаціяУ центрі Вінниці встановили писанки-гіганти
Наступна публікаціяУ Вінницьких Хуторах прокладають  вуличне освітлення на ділянці в понад два кілометри