Депутати Вінницької обласної ради на найближчій сесії розглянуть питання російської церкви і на законодавчому рівні, у разі отримання відповідної кількості голосів, остаточно поставлять крапку у її діяльності.

Проєкт звернення до парламенту зареєстрував депутат обласної Ради Олександр Хом’як (голова фракції «Українська Стратегія Гройсмана»). Раніше він повідомив, що такий документ готується.

Про це у своєму Facebook написав очільник фракції Олександр Хом’як.

У зверненні вказується два закони, які уже зареєстровані у парламенті, – «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» (реєстр. № 8221 від 23.11.2022 року) та «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» (реєстр. № 8371 від 19.01.2023 року).

«Ще у листопаді 2022 року Вінницька обласна рада висловила свою принципову позицію, запропонувавши ухвалити закон щодо заборони діяльності Української православної церкви в єдності з московським патріархатом, релігійних організацій з центром в країні–агресорі на території України, – нагадав Олександр Хом’як. – Це є нагальною необхідністю для уникнення реальних та потенційних ризиків загрози національній безпеці України». 

«Однак станом на сьогодні в Україні не заборонена на законодавчому рівні Українська православна церква в єдності з московським патріархатом та інші релігійні організації з центром в країні-агресорі, які ідеологічно обгрунтовують і підтримують військову агресію росії проти України та виправдовують усі військові злочини проти мирного населення. Вважаємо неприпустимим подальше існування та діяльність Української православної церкви в єдності з московським патріархатом та інших релігійних організацій з центром в країні-агресорі в Україні загалом та на Вінниччині зокрема», – йдеться у нинішньому зверненні.

Документ планується надіслати до Верховної Ради, до інших обласних рад України, а також до районних, міських, селищних, сільських рад Вінницької області.

Аналогічне питання щодо діяльності російської церкви розгляне також Вінницька міська рада.

Попередня публікаціяСпортсмени з Вінниці посіли друге місце у Суперлізі-Дмарт сезону 2022-2023 
Наступна публікаціяВінницький апеляційний суд пом’якшив вирок для жінки, яка знесла паркан та ледь не вбила 13 річного підлітка