Хмарна погода протримається у Вінниці увесь день. Уночі очікується дощ. Вранці він нарешті стихне, однак вдень піде знову і продовжиться аж до пізнього вечора. Проте буде не таким сильним, як нічний. Трохи потеплішає.

За прогнозом sinoptik ua температура повітря становитиме від +7С до +12С градусів.

Народний прогноз погоди: у цей день церква вшановує пам’ять святого преподобного мученика Євстратія Печерського. У минулі часи примічали, якщо закінчувались заморозки, виганяли худобу на пасовисько. В залежності від температури повітря з цього дня вилітають джмелі і комарі. Наші пращури продовжували спостерігати за птахами і складати по ним прогноз погоди: якщо птахи вили гнізда на сонячній стороні, очікувалось холодне літо, якщо на тіньовій – літо мало бути теплим.

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: якщо йде дощ, значить рік буде врожайним. Якщо почути глухий і тривалий грім  – будуть затяжні дощі. Вранці вранці іній і туман – добре вродять фрукти, овочі і злаки. Сорок сидять на верхівках дерев – до швидкого потепління. Низько літають і кричать чайки – літо буде посушливим.

Попередня публікаціяВінницький педагог здобув першість у міжнародному конкурсі Teacher Masterclass Competition
Наступна публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 10 квітня