Мінветеранів готує пілотний проєкт у чотирьох областях України із впровадження помічника ветерана, йдеться на сайті міністерства.

Міністерство у справах ветеранів працює над впровадженням в Україні інституту помічника ветерана. Наразі планується запуск пілотного проєкту в чотирьох областях – Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях.

Про це повідомила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час прямої трансляції на «Українському радіо» у середу, 5 квітня.

«Ми плануємо, що в українських громадах, за принципом “рівний – рівному” працюватимуть спеціально навчені люди, які будуть налагоджувати спілкування ветеранів з усією бюрократичною системою, допомагатимуть із необхідною інформацією щодо соціальних гарантій та ветеранских послуг. Кожен помічник відповідатиме за певну кількість ветеранів у громаді»,  – розповіла очільниця Мінветеранів.

Крім того, майбутніх помічників навчатимуть й особливостям психологічної взаємодії з людьми, які повернулись із зони бойових дій. Надалі цей проєкт буде масштабований на всю країну.

Наразі фахівці Мінветеранів розробляють вимоги до помічників та алгоритми їхньої роботи з ветеранами. У пріоритеті на цю посаду – ветерани й ветеранки, які виявлять таке бажання, а також члени їхніх сімей та родин полеглих Воїнів. А координувати роботу помічників будуть Сервісні офіси у справах ветеранів, які будуть створені  у територіальних громадах, повідомила міністр.

«Українське суспільство має бути готовим до масового повернення наших Воїнів після здобуття перемоги у війні та якісної реінтеграції їх до мирного життя у своїх громадах. Наша політика і наша філософія, що ветеранська політика – це елемент національної безпеки, елемент стійкості держави і вона має реалізовуватись через людиноцентричний підхід», – підкреслила Юлія Лапутіна.

Попередня публікаціяЗавтра вінничанам влаштують тренінг «Інформаційна війна. ІПСО»
Наступна публікаціяВ Жмеринському районі від початку року зафіксували сім випадків сказу тварин