Вінницькій швейній фабриці «Володарці», де відшивають костюми Hugo Boss, виповнюється 100 років. Перший колектив у 1923 році тут складався з 15 осіб. Тоді кравці лише оновлювали старий одяг на замовлення. Наразі фабрика працює з визнаними брендами та орієнтована на експорт в Німеччину та Румунію.

Про це повідомив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, який разом із заступником голови Вінницької ОВА Сергієм Здітовецьким відвідав підприємство.

«На «Володарці» понад 440 співробітників, за рік тут відшивають понад 200 тисяч виробів. Основний масив працівників – це швеї, які створюють класичні чоловічі костюми для бренду Hugo Boss. Втім, за ковідних часів вони почали шити маски та костюми для лікарів, а вже під час війни налагодили виробництво амуніції для військових, паралельно відпрацьовуючи замовлення партнерів», – нагадав заступник мера.

Середня зарплата на виробництві складає близько 15 тисяч гривень.

«Важливо, що підприємство зацікавлене в кадрах, тому працівникам надають ряд пільг. Це оплачуване навчання, можливість проживання у гуртожитку, компенсація за проїзд (якщо працівник живе за межами міста), а також постійне вдосконалення навичок та можливість кар’єрного зросту», – повідомив Андрій Очеретний.

За станками та швейними машинами сидять люди з різним фахом та стажем.

Наприклад, Слава працює тут вже сім років – йому подобається шити, хоча раніше він був кухарем. Саме на підприємстві він навчився працювати з унікальним промисловим обладнанням та дізнався про всі процеси виготовлення піджаків, пальт та брюк.

На фабриці є вільні вакансії і керівництво підприємства готове навчати людей, які не мають відповідного досвіду.

Попередня публікація«100 картин дітей незламної України»: роботи юних вінничанок представлені на виставці у Лондоні
Наступна публікаціяНа Вінниччині негода: обленерго попереджає про обриви дротів