У Вінницькій області погодні умови ускладнилися: через потужний вітер падають дерева та обриваються лінії електропередач.

Про це повідомляє  ГУ ДСНС у Вінницькій області.

Сьогодні рятувальники 8 разів виїжджали звільняти дороги: в Могилів-Подільському, Вінницькому, Хмільницькому та Гайсинському районах.

Вранці 28 березня від вітру дерево впало на автошлях державного значення біля села Петрик, було перекрито рух транспорту. Рятувальники розкрижували його та забрали з проїжджої частини. Подібний випадок стався неподалік від міста Хмільник. Там бійці ДСНС також прибирали дерево та гілки з дороги.

Через негоду про небезпеку обриву дротів попереджають в АТ “Вінницяобленерго”. Вінничан просять бути обережними, оскільки повітряні та кабельні лінії електропередачі під час негоди завжди є об’єктами підвищеної небезпеки. Слід триматися подалі електроустановок та ЛЕП, посилення швидкості вітру може призвести до їх пошкодження, обриву чи провисання.

В обленерго нагадують, що у жодному разі не можна торкатися обірваних дротів. Небезпечне місце слід огородити, не підпускаючи туди людей та тварин.

«Якщо Ви потрапили у зону ближче 8 метрів від місця дотику обірваного проводу до землі, то аби уберегти себе від ураження струмом, виходьте з небезпечної зони обережно! А саме – повільно пересувайте ступні ніг по землі, не відриваючи їх одну від одної, не робіть широких кроків»,– йдеться у повідомленні АТ “Вінницяобленерго”.

Нагадаємо, що на завтра у Вінницькій області також оголосили перший рівень небезпечності через негоду.

Попередня публікаціяВінницька «Володарка» святкує 100-річчя
Наступна публікаціяУ Вінницьких Хуторах облаштовують алею-перехід