Сьогодні керівництво Нацполіції Вінниччини та в. о. міського голови Ладижина Олександр Коломієць презентували систему “Безпечне місто”, яка раніше функціонувала у тестовому режимі.

За словами мера, спільний проєкт Нацполіції та Ладижинської громади «Безпечне місто» дасть змогу кожному жителю громади почувати себе у безпеці. Ключовим при цьому має бути не лише миттєве реагування на будь-які інциденти, а й профілактика правопорушень, їх попередження.

Умови для цього створює комплексна система відеоспостереження, що об’єднує 87 відеокамер, встановлених на території усієї громади у місцях масового скупчення людей.

За потреби кількість відеокамер можна буде збільшити втричі – до 256. Всі камери мають нічний режим та можливість впровадження інтелектуальних алгоритмів для аналізу ситуації на дорозі, підрахунку людей.

Також система використовує потужне серверне обладнання і під’єднана до національної системи ГУ НП «Гарпун», що дозволяє миттєво обмінюватись даними із національною базою розшуку.

Система постійно вдосконалюватиметься з використанням новітніх наукових підходів до функціонування мережі відеоспостереження.

Презентація проєкту відбулася за участі голови Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова, керівника Національної поліції області Івана Іщенка, народних депутатів України, голів інших громад регіону та представників компанії, яка співфінансувала безпековий проєкт.

“На прикладі Ладижина, яка запустила цю систему протягом року, ми хочемо показати, що бажано витліти таку систему, по всьому регіону. Коли кожна громада буде розбудовуватись за допомогою новітніх технологій і вкладати у свою безпеку, ми станемо єдиним регіоном, безпечним кластером в який не захочуть їхати злочинці та гастролери”, – зазначив начальник Нацполіції Вінниччини Іван Іщенко.

Прокоментував старт інноваційної безпекової системи і народний депутат від Ладижина Микола Кучер:

“Дуже приємно, що зроблена така серйозна робота в Ладижинській громаді і я хочу подякувати компанії МХП, яка дбає про громаду і є дійсно соціально орієнтованим бізнесом. Я переконаний, що безпечним містом у нас стане кожне – і Тростянець, і Гайсин, і Теплик, і інші громади”.

Увесь комплекс заходів обійшовся в майже 7 млн грн. Половину цієї суми (3 700 000 грн) сплатили з міського бюджету Ладижина, ще понад 3 мільйони (3 265 000 грн) інвестувала в безпеку міста компанія МХП.

спільний проєкт Нацполіції та Ладижинської громади «Безпечне місто» дасть змогу кожному жителю громади почувати себе у безпеці
В.о. міського голови Ладижина Олександр Коломієць

Під час заходу очільник Ладижинської громади Олександр Коломієць окремо подякував Міністерству внутрішніх справ, Нацполіції, керівництву області та голові правління компанії МХП Юрію Косюку, за допомогу та всебічне сприяння в реалізації проєкту.

Попередня публікаціяВінничан запрошують долучитися до виготовлення брелоків
Наступна публікаціяPrimavera (Весна), Боттічеллі: мультимедійна екскурсія у Вінниці