Укриття, на жаль, сьогодні стають невіддільною частиною навчального процесу. Пандемія коронавірусу, а згодом повномасштабний наступ ворога крадуть у дітей якісне навчання. Чимало шкіл дедалі стараються гарно та правильно обладнати укриття, аби відновити оффлайн навчання, і при цьому бути в безпеці під час затяжних повітряних тривог. Днями «Зернопродукт МХП» спільно з Фонд “МХП-Громаді” долучилися до облаштування укриття у Носівецькій школі.

Про це повідомили на фейсбук сторінці ПрАТ «Зернопродукт МХП».

«Це школа, яка є на території нашої присутності, а ми постійно допомагаємо нашим громадам, тим паче навчальним закладам, – каже Сергій Тищенко, регіональний директор ВП Тульчин ПрАТ «Зернопродукт МХП». – Громада, батьки та педколектив активно взялися облаштовувати укриття. Ми теж з радістю прийняли в цьому участь. Їм не вистачало коштів на ремонт підлоги. Рішенням керівництва підприємства та благодійного фонду було виділено необхідну суму грошей для заміни та облаштування нової підлоги в укритті».

Майже 52 тисячі гривень було виділено для придбання матеріалів та оплату монтажних робіт нової підлоги в бомбосховищі Носівецької школи.

«До нас звернувся педколектив та батьки з проханням допомогти їм облаштувати укриття, – розповідає Леся Турчинська, представниця БФ «МХП – Громаді». – Ми відразу виділили кошти. Розуміємо, що в таких ситуаціях зволікати ніколи, від цього залежить безпека та життя учнів та педпрацівників навчального закладу. До того ж не можна затягувати цей процес. Діти мають перейти на очну систему навчання, оскільки вона їм дається краще для сприйняття»

Це не перше укриття, яке Фонд “МХП-Громаді” облаштовує спільно з владою та громадою. У Фонді намагаються долучатися до подібних процесів, оскільки добре розуміють їх важливість для учнів, батьків та вчителів. А загалом – і для країни.

 

Попередня публікаціяДосвідчені вінницькі фотографи поділилися тонкощами професії з новачками
Наступна публікаціяНа Вінниччині в екосистемі пожеж більшає