Переважна кількість пожеж в екосистемах трапляється через легковажність громадян, котрі попри чисельні застереження рятувальників продовжують наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухих залишків. Чи не кожного дня чимало сил рятувальників витрачається на ліквідацію пожеж стерні на полях та на відкритих територіях.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Вінницькому районі.

Спалюючи суху рослинність, люди наражають на небезпеку своє здоров’я і суттєво погіршують стан природного довкілля.  Інколи для виникнення масштабної пожежі достатньо навіть непогашеного недопалка, недбало кинутого на узбіччя, адже швидкість поширення вогню (особливо, коли на вулиці суха й вітряна погода) надзвичайно висока, тому локалізувати його на відкритих територіях важко.

Так, 20 березня бійці ДСНС 3 рази виїжджали на ліквідацію пожеж в екосистемах Гайсинського району. Під час даних загорянь вогнем знищено близько 1,6 га сухої рослинності.

Рятувальники Вінниччини звертаються до громадян із проханням утриматися від розведення багать із сухих залишків рослинності та сміття. Особливо звертаємо увагу на неприпустимість таких дій поблизу лісових масивів, торфовищ, будівель та споруд.

Неконтрольований вогонь при сухій погоді швидко поширюється, знищуючи гектари родючого ґрунту, пошкоджує і випалює дерева та житлові будинки.

Попередня публікаціяЧим шкідливий манікюр та гель-лак для здоров’я людини 
Наступна публікаціяВсе для Перемоги: працівники Вінницького облавтодору передали військовим автобус Mercedes