Серед 130 звільнених українців – 22-річний нацгвардієць Ростислав Побєдоносцев та старший матрос Володимир Кривка.

Про звільнення Ростислава повідомила у Тульчинська міська рада у Telegram.

«Щастя та гордість переповнюють! Вдячні батькам за гідно вихованого українця, незламного воїна, патріота! Вдячні всім, кому вдалося зробити все можливе й неможливе для повернення наших Воїнів Світла!»,- наголошують у міській раді.

Ростислав Побєдоносцев – житель смт Кирнасівка, він стояв на обороні Маріуполя. Останній дзвінок батькам від хлопця був ще 12 травня минулого року.

Володимир Кривко служить кулеметником десантно-штурмової роти батальйону 36-ї бригади морської піхоти.

Про звільнення сина полону Суспільному розповіла мама захисника Наталія Кривка.

«Син зателефонував. Найперше його слово: «Мам, я в Україні!». Я плакала, він тримався. Завжди старається триматися, щоб мама не переживала», – говорить жінка.

Володимир – уродженець села Ілляшівка Гайсинського району. Він морпіх, був на «Азовсталі», де його двічі поранили. Наталія розповідає, що про це знало все село, а вона – ні.

«Дав наказ нікому не казати, бо у мами серце хворе. Тиждень тому побачила відео, що він в полоні. Як тільки скажуть, що можна їхати до нього – ми поїдемо»,– каже пані Наталія.

Указом президента України N216/2022 Володимир Кривка нагороджений орденом “За Мужність” ІІІ ступеню.

Попередня публікаціяВінничан запрошують подавати заявки на фестиваль військово-патріотичної пісні «Мелодії незламних сердець»
Наступна публікаціяКонцерт гурту «Кімната Гретхен», виставки та майстер-класи: де вінничани можуть провести вихідні