У Вінниці у Старому місті, по вулиці Марії Приймаченко прокладають новий водопровід. Замість чавунних і сталевих труб, тут будуть поліетиленові.

Про це повідомляє «Суспільне».

Метод полягає у тому, що трубу за допомогою спеціальної установки протягують під землею. Тому робітники використовують горизонтально направлене буріння, розповідає начальник виробничо-технічного відділу підрядної організації Віталій Коношенко.

«Дозволяє нам не вести розкопки у відкритий спосіб, порушення благоустрою. А технічні приямки ми робимо тільки в місцях, де будуть монтуватися в подальшому камери, колодязі. Цей спосіб дає нам можливість швидше виконувати роботи і підключення нових абонентів», – каже Віталій Коношенко.

На ділянці від вулиці Марії Приймаченко до вулиці Данила Нечая загалом мають замінити майже півтора кілометра труб. 900 з них уже проклали. Це одна з шести ділянок магістрального водогону, яку ремонтують у рамках проєкту “Розвиток міської інфраструктури – 2”.

Кредит у 191 млн. гривень на його реалізацію надав Світовий банк, каже начальниця відділу стратегічного розвитку та інвестицій Лариса Король. У рамках проєкту мають замінити 10 км водопроводу від вулиці Лебединського до вулиці Пирогова.

Начальник підприємства «Вінницоблводоканал» Дмитро Кістіон говорить, що заміна труб дозволить містянам отримувати якісну воду, зменшить кількість поривів на мережах.

«Два місяці ми взяли на цю ділянку. Можливо буде швидше, але ми беремо із запасом. Бо може бути під час виконання робіт і додаткові комунікації, які не вказані в схемах. Можливо, під час буріння виникнуть якісь додаткові технічні моменти»,– розповідає Кістіон.

Рух транспорту по вулиці Марії Приймаченко не перекривали. Обмежуватимуть частково, за потреби, коли монтуватимуть камери та облаштовуватимуть колодязі, каже Віталій Коношенко. За словами Дмитра Кістіона, по місту 635 км водопровідних мереж. З них магістральних, тобто великого діаметру, 72 км. У зношеному стані і потребують заміни 46 км.

Попередня публікація« Місце в строю мого брата тепер моє»: диригентка пішла на службу, де служив її покійний брат
Наступна публікаціяУ «Дії» з’являться COVID-сертифікати вакцинованих за кордоном