За втручання прокуратури у територіальній громаді на Вінниччині приведуть до ладу три бомбосховища. Йдеться про три приміщення протирадіаційного укриття на території Уланівської територіальної громади, що перебувають у комунальній власності, загальною площею майже 740 м кв, місткістю близько 900 осіб.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Вінницький окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури до Уланівської сільської ради Хмільницького району про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання привести захисні споруди цивільного захисту в належний технічний стан та готовність до використання за призначенням.

«Оскільки за рік повномасштабної війни орган самоврядування, нехтуючи безпекою громадян, не підготував захисні споруди до експлуатації за цільовим призначенням, прокуратурою ініційовано вирішення питання в судовому порядку. Надалі прокуратура контролюватиме виконання рішення суду», – зазначено в повідомленні.

Попередня публікаціяУ Вінниці створили «Музей Мужніх», присвячений героям Революції Гідності та російсько-української війни
Наступна публікаціяФранція солідарна з Україною: громада Сант-Менеульдь передала вінниччанам потужні генератори