Під час евакуації поранених під Бахмутом загинула волонтерка, бойова медикиня 93-ї бригади «Холодний Яр» Яна Рихліцька. Друзі та побратими згадують Її як неймовірно красиву, розумну, креативну, добру та сміливу дівчину, яка не змогла бути осторонь. Вона обрала Україну і стала на захист нашої Честі й Гідності. На фронті її називали дівчина з косичками», а ще «янголом бійців».

Про загибель парамедикині повідомив чоловік та знайомі-волонтери Яни у Facebook.

«Це була прекрасна дівчина, ми познайомились з початком повномаштабки. Вона допомагала чим могла, усім кому могла, а потім пішла на фронт. Яно, ти була настільки справжньою, що більшості вартувало б повчитись. Загинула при евакуації поранених. Я все мріяла, що ми ще пообіймаємось і познайомимось вживу»,– написала вінницька волонтерка Тетяна Власюк.

«Ти вклалась у Перемогу, як мало хто робив. Без тебе не відбувалось би наших волонтерських див, ти найкраща була у всьому. І в результаті віддала найдорожче (життя-ред.). Шкода, що Перемогу не побачила. Але ти знаєш, що вона буде. Ми не спинимось, саме через таких, як ти. Дякую, що ти була в моєму житті. То була честь називати тебе подругою», — пише про Яну Рихліцьку Таня Зенарт.

Благодійний фонд “Гуркіт” на прохання чоловіка Яни написав у Fasebook:

«Так сталося, що не кожен може приїхати, попрощатися, віддати шану незламній Людині. Але кожен може написати ті слова, які у Вас є, ті емоції що Вам даровані зараз.

У понеділок (06.03.2023), після обіду, телефон Яни буде біля неї, і кожен з Вас може написати на цей номер 096 059 7095 повідомлення для неї», – йдеться у повідомленні.

Церемонія прощання з Яною відбудеться у Вінниці, на вулиці Анастасії Медвідь 2а, у вівторок, 7 березня, орієнтовний час — 12:00.

Кладовище: ліва сторона, Собаровське шосе 11б. Яна буде на Алеї героїв по правій стороні від 11б.

Також запрошують усіх вінничан у знак пошани загиблій героїні Яні Рихліцькій створити живий коридор 06.03.2023р. орієнтовно о 19 год. від вул. Немірівське шосе, вул Лебединська, вул Брацлавська  вул Соборна, вул Оводова, вул Г. Успенського.

Відомо, що Яна Рихліцька родом з Вінниці, навчалася у Вінницькому ліцеї №7 імені Олександра Сухомовського, випускниця 2010 року. Вона працювала рекрутеркою в IT компанії.

До війни вона працювала в ІТ-компанії. Коли почалося повномасштабне російське вторгнення, Яна волонтерила, а потім приєдналася до лав Збройних сил в 93 ОМБр «Холодний Яр» як молодша лейтенантка на посаду бойового медика. Врятувала не одне життя. Їй було 29 років.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на понеділок, 6 березня 
Наступна публікаціяНа Вінниччині «з молотка» продадуть спиртзавод