Головне гасло бригади “Червона калина” – «Ворог тліє, де калина червоніє». Вінничани передали для захисників два мікроавтобуси, квадрокоптери та генератори.

Про це повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов у дописі в Фейсбуці.

«Продовжуємо підтримувати та допомагати нашим військовим. Передали для нацгвардійців 14 бригади “Червона калина” два буси, 5 квадрокоптерів,10 генераторів.

Цієї техніки дуже потребують наші військові на передовій.


Дякую за допомогу та підтримку наших постійних партнерів Віктору Бронюку та Андрію Домбровському», – йдеться у дописі.

Бригада оперативного призначення «Червона Калина», створена на базі  8-го полку оперативного призначення ім. Івана Богуна, також відомого, як Калинівський.

У 2014 підрозділ запобіг створенню псевдореспубліки «ХНР». Тоді спецпризначенці підрозділу провели блискучу спецоперацію: звільнили Харківську ОДА і знешкодили сепаратистів без єдиного пострілу.

Відомо що Віктор Бронюк та Андрій Домбровський, постійно долучаються до благодійних проектів та допомоги ЗСУ.

Зокрема Андрій Домбровський з 2014 року підтримував військових на Сході. Після широкомасштабного вторгнення окупантів, 24 лютого минулого року, постійно опікується окремими військовими частинами Вінниччини. Також займається гуманітарними вантажами на передову: від харчових продуктів і медичних препаратів до автомобілів, дронів, генераторів, тепловізорів, рацій та засобів захисту.

Щоправда, 90% цієї діяльності меценати проводять непублічно.

Попередня публікаціяЯк вінничанам потрапити на безоплатну консультацію в Національному інституті раку
Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці ясна погода без опадів