КП «Комбінат комунальних підприємств» проінформував, про надання пільг, знижок та субсидіарного забезпечення комунальної послуги з вивезення твердих побутових відходів для мешканців старостинських округів.

СУБСИДІЯ. ЯК ОТРИМАТИ КОМПЕНСАЦІЮ ВАРТОСТІ ПОСЛУГИ

Житлова субсидія розповсюджується на поводження з побутовими відходами. Відповідно до чинного законодавства, оплачена вами послуга з вивезення ТПВ повернеться у вигляді монетизованої субсидії (вартість послуги повертається у вигляді коштів, які ви отримаєте разом з субсидією на банківську картку чи у відділеннях «Укрпошти»).

Для врахування нової послуги при наступних нарахуваннях субсидії, потрібно звернутись до територіальних відділень чи віддалених робочих місць в старостинських округах:

  • Департамент соціальної політики Вінницької міської ради (кожні вівторок та середу з 9.00 до 16.00 у Вінницьких Хуторах; щосереди з 9.00 до 16.00 у Писарівці)
  • Пенсійний фонд України (2-га та 4-та середа з 9.00 до 15.00 у Вінницьких Хуторах; 1-ша та 3-тя середа з 9.00 до 15.00 у Писарівці).

У Вашій заяві на включення послуги для відшкодування потрібно вказати виконавця (КП «ККП» ВМР) та свій особовий рахунок (рахунок зазначений в квитанції на оплату).

ПІЛЬГИ
Громадяни пільгових категорій можуть отримати пільгу на оплату послуг з вивезення твердих побутових відходів:
  • 100% пільги (без довідки про доходи) мають право отримати особи з інвалідністю внаслідок війни (усі групи).
  • 75% пільги (без довідки про доходи) можуть отримати: учасники бойових дій (учасники російсько-української війни звільнені від сплати за послугу).
  • 50% пільги (без довідки про доходи) можуть отримати: жертви нацистських переслідувань, члени сімей загиблих ветеранів війни, особи з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії, дружина (чоловік) померлого внаслідок аварії на ЧАЕС 1 категорії, ветерани органів внутрішніх справ, вдова (вдівець) ветерана органів внутрішніх справ.
  • 50% пільги (обовʼязкова наявність довідки про доходи) можуть отримати: учасники війни, діти війни, багатодітні сім’ї, діти з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС.

Нагадуємо, із січня 2023 року пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються винятково у грошовій формі (у вигляді коштів, які ви отримаєте на банківську картку чи у відділеннях «Укрпошти») органами Пенсійного фонду України.

Для врахування пільги при наступних нарахуваннях, потрібно звернутись до територіальних відділень чи віддалених робочих місць в старостинських округах Пенсійного фонду України (2-га та 4-та середа з 9.00 до 15.00 у Вінницьких Хуторах; 1-ша та 3-тя середа з 9.00 до 15.00 у Писарівці).

ЗНИЖКИ

Відповідно до розпоряджень міського голови Сергія Моргунова, окремим НАКАЗОМ комунального підприємства «Комбінат комунальних підприємств» введено наступні знижки на оплату комунальної послуги поводження з ТПВ:

  • 100% знижки (звільнені від оплати) – сім’ї (особи, що проживають спільно та пов’язані сімейним побутом) військовослужбовців-учасників російсько-української війни.
  • 100% знижки (звільнені від оплати) – пенсіонери, пенсійне забезпечення яких не перевищує суми у 2500 грн (відповідно до програми «Вінничани важливі»).
  • 50% знижки отримують малозабезпечені сім’ї (статус має бути встановлений департаментом соціальної політики ВМР).
  • додаткові (до основної пільги) 25% знижки отримують багатодітні сімʼї (відповідно до програми «Вінничани важливі»).

Для вчасного нарахування пільг, знижок та субсидій – вінничан просять оперативно звертатись до відповідних органів та розпорядників інформації. Для коректного нарахування сум у платіжках (правильної кількості осіб, які фактично проживають), необхідно звернутись до старостату для отримання довідки та (наступним кроком) до інспектора з питань вивозу ТПВ.

Виконавець нараховує плату за користування послугою саме за фактично проживаючих осіб, а не за зареєстрованих за вашим будинковолодінням.

Попередня публікаціяГороскоп на тиждень 20 – 26 лютого за знаками Зодіаку
Наступна публікаціяДе сьогодні у Вінниці тривають ремонти мереж