У Вінниці відбувся майстер-клас до тихої акції «Ангели пам’яті». Відео

У Вінниці відбувся майстер-клас з виготовлення янголів, який передує проведенню тихої акції Ангели пам’яті.

В майстер-класі з виготовлення янголів брали участь члени родин Небесної Сотні, волонтери та небайдужі вінничани. Виготовляли 180 янголів з фуамірану, це матеріал який має гумову основу і не боїться вологи.

За словами організаторки голови ГО «Ведені серцем» Юлії Щербань, подібну акцію у Вінниці проводять вшосте. Розвішуючи в доступних локаціях янголів, учасники акції привертають увагу та нагадують про велику жертву Небесної Сотні, про Героїв сьогодення, які віддали високу ціну за нашу незалежність та свободу.

«Акція у Вінниці відбудеться 20 лютого на майдані Героїв Небесної сотні. Вона закінчиться молитвою разом з військовим капеланом. Після того ми вирушимо на могили наших Героїв де залишимо Ангелів пам’яті в знак пам’яті і вдячності їх вчинку», – каже Юлія Щербань.

Приєднатись до акції запрошують усіх охочих вінничан та жителів області. Для цього потрібно лише розвісити в громадських місцях свого міста чи села паперових ангелів. Ангела пам’яті можна виготовити самостійно за власним дизайном та натхненням.

Ініціатором акції «Ангели пам’яті» стала українська співачка та громадський діяч Анжеліка Рудницька, яка 2014 року започаткувала символічну традицію поминати загиблих під час Революції Гідності білими янголами.

Щороку українці створюють тисячі витинанок – янголів у різних містах України та світу і розвішують на деревах.

Коли: 20 лютого, 12:00 година

Де: Площа Героїв Небесної Сотні

Попередня публікаціяВійськовим з Шаргородської громади передали теплу форму та берці
Наступна публікаціяУ Вінниці сьогодні хмарна погода та дощ зі снігом