Вінницькі волонтери. Від садово-паркового дизайну до забезпечення потреб військових. Відео

У кожного, від початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого, російських загарбників в Україну, був свій шлях. Шлях до єднання та допомоги один одному, до розуміння, що ми одна нація. Що немає чужих потреб, а є спільна робота на благо кожному.

Ось одна з таких історій, яка відкрилась в інтерв’ю з вінницьким волонтером, директором ТОВ «ЕТІС» Максимом Гузієм. Ми зустрілись на початку тижня, в офісі успішної фірми садово паркового дизайну «ЕТІС», переможця різних фахових конкурсів, в якій свого часу створювали масштабні проекти парків. Вже рік, як створення дивовижних ландшафтних проектів змінилось для Максима, його родини й працівників, на потужну волонтерську роботу.

В інтерв’ю він розповідає, яким для нього та родини стало 24 лютого. Про першу розгубленість та початок волонтерства з необхідності забезпечити умови в укритті, про перші потреби військовим та допомогу переселенцям. А також, про створення Благодійного фонду «ETIS HELP», який сьогодні допомагає військовим, ТРО та організаціям, які забезпечують міцний тил.

«Я би дуже хотів Перемоги в головах українців»

На кінець інтерв’ю ми запитали, що для вас Перемога?

«Для людей немає різниці, якою мовою вони спілкуються, яку музику вони слухають, як вони проявляють свою громадянську позицію і, так далі. Проаналізуймо вісім років. В 14 році людей, якось трохи похвилювало те що відбувається на Сході, те що ми втратили Крим. Але після того всі хто хотів спокійно їздили до Москви, вони спілкувались з росіянами, дружили з ними. І розповідали нам, що ні хай російські артисти виступають в Україні. Ми бачимо до чого це призводить. І не кажіть, що немає відповідальності тих людей, бо вони не усвідомлювали.

Я думаю, що всі знали що вони робили. І те каяття і те що вони зараз сто гривень кидають на збір, вибачте, але воно не перекриває того, що в принципі їх підлабузництво з тією стороною, воно призвело до того що ми маємо зараз. Тому, я би дуже хотів Перемоги в головах українців. Щоб вони почали усвідомлювати що кожна дія має наслідок…»

Відео спільнокошт БФ «ETIS HELP»

Попередня публікаціяУ Вінниці відбудеться зустріч з батьками та підлітками «Поговоримо про вибір?»
Наступна публікаціяВ січні 2023 року на Вінниччині зібрали майже два мільярди податків