У соціальних мережах поширюють новий календар свят. Часто обговорюють питання, що Різдво святкуватимуть 25 грудня, а Новий рік та День Святого Миколая відмінять.

Разом з тим Верховна Рада жодних рішень щодо святкування Різдва або Нового року не приймала. Також Кабінет міністрів не приймав жодних постанов щодо перенесення свят.

На цьому наголосила народна депутатка Ірина Борзова, відповідаючи на питання.

«Новий рік за календарем наступає з 31 грудня на 1 січня. Щоправда, у Вінниці та в інших містах не планують ставити центральну ялинку і вмикати святкові ілюмінації. Адже йде війна, є дефіцит електроенергії внаслідок російських ракетних терактів. Мені здається, це правильно, і масові святкування краще перенести на майбутнє – після нашої перемоги. 

Щодо Різдва. Хто святкував 25 грудня, то так і буде відзначати. Ті, хто святкував 7 січня – теж відзначатимуть в цей день. Цьогорічна новація лише в тому, що ПЦУ дозволила проводити Різдвяні богослужіння в храмах 25 грудня. Але це не вимога, це – дозвіл. 

Святкові дні з нашими близькими у нас ніхто не забере, а найголовніше свято наближає ЗСУ», – говорить Ірина Борзова, голова Вінницької обласної організації політична партія «Слуга Народу».

Попередня публікаціяУ Вінниці на підтримку захисників працює Veteran HUB. Відео
Наступна публікаціяУ Вінниці для дітей переселенців влаштували спортивне свято