Вчора, 7 грудня, до Дня української хустки департамент соціальної політики міської ради організував флешмоб для дітей з багатодітних сімей громади “Ой, хустина, хустиночка! Мережана, шита…”.

Мета заходу – виховання у молодого покоління поваги до українських традицій, збереження символу українського народу від забуття й байдужості, пояснює перша заступниця директора департаменту соціальної політики міської ради Наталія Паламарчук.

“Також такий день – ще один привід нагадати, що українська хустка, як і пісня та вишиванка – є генетичним кодом нації. Департамент соціальної політики міської ради дякує за активність діткам, які долучились до флешмобу”, – додає Наталія Паламарчук.

Усі учасники будуть відзначені заохочувальними презентами від організаторів. Діти з гордістю позували на світлинах, демонструючи красу української хустки, зауважує багатодітна мама Леся Хмельницька.

“Українська нація має звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками. Українські традиції, свята, обряди, фольклор – це те, по чому розпізнається народ. Отож, не забуваймо свого прямого обов’язку й збережемо багату та оригінальну культуру, надбану численними поколіннями”, – додає Леся Хмельницька.

Жінка зауважує, що подібні заходи допомагають розвивати і формувати любов до українських традицій у молодого покоління.

Попередня публікаціяСьогодні стартує дводенний Хакатон ідей для інтеграції ВПО у Вінниці
Наступна публікаціяВінничани спортсмени вибороли найвищі нагороди на чемпіонаті України з тхеквондо