28 листопада у Вінницькій області стартувала пілотна соціальна ініціатива “Лікар для села”. Спеціально облаштований реактивами та медичним обладнанням медмобіль їздитиме невеликими населеними пунктами регіону. Усі охочі зможуть пройти первинне обстеження та отримати консультації лікарів.  

Через війну для мешканців українських сіл і невеликих міст суттєво ускладнилася логістика та можливості отримати первинні фахові консультації й медичний огляд.

директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності компанії МХП Павло Мороз

“Водночас тільки нещодавно ми могли спостерігати сплеск захворюваностей в Україні, спричинених як активізацією коронавірусної хвороби, так і зниженням імунітету наших громадян на фоні постійних стресів під впливом війни. Тому прийняли рішення взяти на себе відповідальність та реалізувати проєкт “Лікар для села”. Починаємо з Вінниччини й маємо на меті дати людям можливість отримати безплатні консультації професіоналів-медиків та зменшити тиск на медзаклади в містах. Окрема вдячність нашим міжнародним партнерам за наданий медмобіль та довіру до нас, як соціально відповідального бізнесу”, – розповідає про ініціативу Павло Мороз, директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності компанії МХП.

Усього маршрут медмобіля налічує 25 населених пунктів. Їхніх мешканців про приїзд “госпіталю на колесах” сповіщатиме місцевий староста.

У межах ініціативи “Лікар для села” люди зможуть отримати консультації:

  • терапевта
  • офтальмолога;
  • також провести УЗД, ЕКГ;
  • перевірити рівень цукру в крові.

Проєкт триватиме місяць. 

Перелік населених пунктів, які на медмобілі відвідають лікарі:

Очитків

Скала

Велика Ростівка

Чагів

Борисівка

Якубівка

Бабин

Іллінецьке

Неменка

Росоша

Скитка

Липовець

Троща

Попівка

Війтівці

Ганнопіль

Клебань

Холодівка

Крищинці

Маньківка

Михайлівка

Заозерне

Оляниця

Степашки

Носівці

Попередня публікаціяУ Вінниці відбудеться концерт квартету «Експромт» присвячений ЗСУ
Наступна публікаціяУ Вінниці сьогодні хмарна погода з проясненнями, без опадів