Про ситуацію з електроенергією на Вінниччині та в Ладижині, розповів очільник ОВА Вінниччини Сергій Борзов вчора, 30 листопада, у вечірньому ефірі телемарафону Єдині новини.

За його словами, ситуація з електроенергією така, як по всій країні. Тобто, вона є але виключається.

«У нас іде згідно з графіком, але тієї потужності, яка дається її звичайно не вистачає. Тому обленерго намагається по відповідному терміну забезпечити всі потреби населення, а потім уже підприємств. Хочу сказати, що на території Вінницької області відкрито і вже працює, в цілодобовому режимі, 227 пунктів Незламності. Вони всім забезпечені. Попри відверту критику, читаю і телеграм канали і інше, це дуже потужна ідея, це функціонал», – каже Сергій Борзов.

Як пояснює очільник області, в Пунктах Незламності можна підзарядити телефон, павербанки, світлодіодні світильники, зігрітись та бути на зв’язку.

Розповів Сергій Борзов і про ситуацію в Ладижині

«Сьогодні були в Ладижині, в палатках ДСНС в принципі розгорнуті пункти обігріву і люди приходять просто погрітися. В нас надзвичайна ситуація регіонального рівня. Під постійним обстрілом Ладижинська ТЕЦ, а опалення йшло від Ладижинської ТЕЦ завжди. На жаль міська влада не подала про диверсифікацію та альтернативне опалення. Під час війни міський голова склав повноваження. Там виконувач обов’язків, людина яка в принципі не може впоратись з цією складною ситуацією. В місті проживає близько 18 тисячі людей, там багатоповерхівки і потрібно приймати негайні технічні рішення щоб забезпечити людей теплом. На сьогодні світло є люди обігріваються калориферами, обігрівачами, але вони забирають дуже великий об’єм енергії, який треба іншим людям», – пояснює ситуацію, яка склалась в Ладижині Сергій Борзов.

Як каже начальник ОВА, під час поїздки в місто провели засідання штабу на якому вибудували технічне рішення.

«В принципі ми вибудували технічне рішення. Тепер будем працювати. Я думаю, що за короткий термін ми впораємось з цією ситуацією. Але на наступному тижні ми бачимо, що зниження температури буде, навіть до -8. Тому від нас потрібно прийняття швидких негайних рішень, щоб забезпечити людей і світлом і теплом. Ця ситуація має бути дуже швидко вирішена», – підсумовує очільник області.

Попередня публікаціяВінниччина отримала дев’ять вагонів благодійного вантажу, серед іншого медпрепарати
Наступна публікаціяУ Вінниці сьогодні хмарна погода похолодає до -3°