Дев’ять вагонів з харчовими продуктами, засобами гігієни та медикаментами отримала Вінниччина, як гуманітарну допомогу з Німеччини. Німецькі лікарі передали українцям медикаменти на понад мільйон євро.

Про це повідомляє сайт Вінниця.Info.

Це антибіотики, знеболювальні, кровоспинні засоби, онкопрепарати (золедронова кислота для хімієтерапії).

«Сьогодні дуже важливий вантаж, який прийшов до нас з Німеччини. Його передали наші меценати, з якими ми працюємо фактично з 24 лютого 2022 року, коли почалось повномасштабне вторгнення. Це хлопці, які завжди допомагають галузі охорони здоров’я – Павло Михайлов і Віталій Костюк, які працюють з першого дня війни на допомогу нашому населенню, нашим медикам, нашим лікарям.

Сьогодні ми отримуємо вантаж, ви бачите 9 контейнерів, це 117 тонн, це вироби медичного призначення, харчові продукти, засоби гігієни, 200 полетів, які приїхали до нас з Німеччини.

Павло Михайлов і Віталій Костюк є позаштатними радниками голови Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова і вони завжди нам передають допомогу і завжди піклуються про галузь охорони здоров’я. Сьогодні ми отримали медикаментів на понад 1 мільйон євро», – розповідає директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

За її словами, на Вінниччину надійшли саме ті медикаменти, яких так потребують пацієнти.

«Це препарати онкохімії, які ми практично не отримуємо з початку війни від жодної благодійної організації. Це препарати, які лікують променеву хворобу. Адже ви знаєте, що є така загроза і ми готуємося, і маємо бути максимально підготовленими.

Серед допомоги, яку зібрали для нас німецькі медики, зокрема, це онкопрепарати, наприклад, золедронова кислота, яку ми отримували раніше по централізованим поставкам від Міністерства охорони здоров’я, втім зараз ці поставки обмежені через проблеми з бюджетом в Україні. Ці препарати вкрай необхідні нашим пацієнтам в онкоцентрі.

Наприклад, один флакон золедронової кислоти коштує понад чотири тисячі гривень. Таких флаконів ми отримали майже 100. Тобто 100 наших пацієнтів, отримують перший курс хімієтерапії коштом благодійної допомоги. Також прийшли медикаменти для лікування променевої хвороби. Це не тільки променева хвороба, це лікування у пацієнтів ускладнень онкохімії, які отримують радіологічне лікування на базі онкоцентру.

Крім того, прийшли коштовні антибіотики високого рівня. Також противірусні препарати, дезінфекційні засоби. Також препарати кровоспинні та знеболювальні. Тобто все воно піде на допомогу нашим пацієнтам. Тим більше, що сьогодні галузь охорони здоров’я, як ніколи потребує підтримки й ми дякуємо нашим меценатам, дякуємо лікарям з Німеччини, що вони відгукнулись і змогли зібрати такий потужний вантаж і доставити його в Україну, і дякуємо Павлу і Віталію, що вони допомогли зібрати таку допомогу», – повідомила Ольга Задорожна.

За її словами, ці медичні препарати будуть розподілені по лікарнях Вінниччини згідно з їх потребами. Кровоспинні препарати підуть для наших хлопців, які зараз поранені і знаходяться в лікарнях.

Попередня публікаціяДе брати промокоди казино
Наступна публікаціяСергій Борзов розповів, про постачання електроенергії на Вінниччині та ситуацію в Ладижині