Минулого тижня народний депутат Микола Кучер разом зі своєю командою вкотре гостював у наших земляків, які воюють у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка.

Саме 59-та окрема мотопіхотна бригада у вересні 2015 року в повному складі вперше ввійшла в зону АТО. Вони цілий рік без ротацій на всіх напрямках захищали неокуповані території Донецької та Луганської областей. Це бригада, яка вже у перші години повномасштабної війни тримала бій на Херсонщині і скільки могла, стримувала добре підготовану озброєну навалу. Тоді танкісти бригади прорвали ворожу оборону, розблокували Антонівський міст і скільки було потрібно, стільки прикривали вихід наших колон з оточення. А потім обороняли Миколаїв.

Зараз 59-та бере у ворога реванш і вичищає від нього Херсонщину. Легендарна бригада з героїчною історією, яка щоразу збагачується новими бойовими епізодами і трофеями.

«Щоразу, тиснучи руку нашим армійцям, мене переповнює повага до цих людей та гордість за Україну, – розчулено каже Микола Іванович, –  багатьох з них я знаю вже досить давно, декого ще з 2014 року. Це справжні воїни та патріоти. Це люди з неймовірними долями, які навіть не думали, що колись візьмуть до рук зброю. Усіх їх війна випробовує на стійкість та людяність. Бо інколи забирає найрідніших. Але навіть біль втрати не зменшує їх людяності, доброти та бажання справедливості.

Скільки я вже переконувався, що ми унікальний та неймовірний народ! У нас в крові з прадіда-діда закладено любов до рідної землі, до людей, які поруч. І головне, ми добре знаємо, що таке відповідальність за наше майбутнє!  Ми – єдина непереможна сила, яка системно і цілеспрямовано працює на нашу спільну Перемогу».

І кожен по-своєму на цій війні. На фронті чи в тилу. Цього разу Ладижинський гуманітарний штаб сформував для наших захисників майже дві тонни вантажу. Привезли 250 пакунків нідерландських сухпайків, 25 блоків вологих серветок, майже 200 кг засобів гігієни, перев’язувальних матеріалів, ліків, комплекти зимової гуми для військових автівок, спальні мішки, звичайно ж – різноманітні смаколики. Все, що хлопці просили!

Довго в гостях не забарилися, адже певні завдання виконані і армія змінює позиції, рухаючись вперед. До Перемоги.

 

Попередня публікаціяВісьмох нацгвардійців з Вінниччини нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Посмертно
Наступна публікаціяМузей Вінниці запрошує на лекцію — «Сковорода Г. С. – український європеєць»