Днями у Вінниці відбулись Обласні спортивні змагання серед територіальних громад Вінниччини на підтримку Збройних сил України «З Україною в серці, з вірою в ЗСУ».

Учасники активно змагалися у 6 видах спорту: армспорт, гирьовий спорт, настільний теніс, дартс, шашки, перетягування каната, розповідає I-VIN.INFO.

До змагань залучили понад 100 учасників. Найактивнішими з територіальних громад були: Бершадська, Іллінецька, Липовецька, Лука-Мелешківська, Северинівська, Стрижавська, Немирівська, Томашпільска, Чернівецька, Тростянецька.

Перед початком змагань голова Вінницького спортивного товариства «Колос» Сергій Татусяк наголосив, що в таких надзвичайно складних умовах кожен мусить демонструвати здатність та показувати перспективи для розвитку держави.

«Наші змагання – це підтвердження єдності у боротьбі за вільну, незалежну, правову державу. Спортивне товариство «Колос» завжди було ініціативним, аби відстоювати ідею здоров’я та спорту. Впевнений, завдяки тому, що ми є сильна і потужна нація, ми обов’язково відбудуємо нашу державу. І станемо країною, яку будуть поважати. Хочу, аби сьогодні змагання пройшли у дружній атмосфері, аби цей запальний дух передався нашим воїнам на фронті», – розповів Сергій Татусяк.

Як зазначив народний депутат 8-го скликання України Сергій Кудлаєнко, будь-які здобутки починаються знизу, тобто, з громад. Бачимо, з якою гордістю сприймають Збройні сили України, коли на спортивній міжнародній арені підіймається прапор України.

«На початку вторгнення була трохи незрозуміла ситуація стосовно того, чи брати участь у змаганнях, чи проводити їх. Але такі змагання дають нам можливість ще більше згуртуватися. Наразі з області приїхали представники різних територіальних громад, які мають можливість поспілкуватися між собою, поділитися досвідом, обговорити проблеми тощо. А спорт завжди підіймає настрій та об’єднує. Сьогодні надзвичайно важливий захід, і я радий, що учасників багато, що приїхали у Вінницю попри погодні умови», – каже Сергій Кудлаєнко.

Сергій Кудлаєнко активно волонтерить і часто спілкується з військовослужбовцями. Додає, що наші захисники лише раді, коли проходять спортивні змагання і намагаються теж до них долучатись. До того ж на багатьох заходах проводять збори благодійних коштів, завдяки яким ми ще більше наближаємо нашу перемогу.

Один із заступників голови Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» Микола Радіонов перебуває у лавах ЗСУ. Від імені захисників України він також сказав про важливість єднання:

«Кожна ваша перемога, від найменших до найбільших змагань, надихає і вселяє надію у спільну перемогу. Ви виборюєте першість на спортивному фронті. Волонтери мають свій фронт. Проте всі ми працюємо заради перемоги. Сьогодні потрібно проводити такі змагання. Варто карбувати дух братерства, підтримки, свободи. Тут присутня молодь, яка є нашим майбутнім, заради якої ми воюємо».

Попередня публікаціяКращі українські ігрові автомати в казино онлайн
Наступна публікаціяЩо чекає на вінничан у вівторок, гороскоп за знаками Зодіаку