За повідомленням Головного управління статистики Вінниччини в області найбільше дорожчали, протягом жовтня, саме харчові продукти.

Інфляція на споживчому ринку області у жовтні 2022 р. порівняно з вереснем 2022 р. становила 2,4%, по Україні – 2,5%, з початку року – 21,7% та 24,8% відповідно.

На споживчому ринку області в жовтні ціни на харчові продукти та безалкогольні напої зросли на 3,6%. Найбільше (на 59,1%) подорожчали яйця. На 11,7-2,4% зросли ціни на овочі, м’ясо та м’ясопродукти, рибу та продукти з риби, макаронні вироби сало, фрукти безалкогольні напої. Водночас на 7,8% подешевшали продукти перероблення зернових, на 2,4% – масло.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,0%, у т.ч. на тютюнові вироби – на 1,2%, алкогольні напої – на 0,9%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 2,0% відбулося в першу чергу коштом підвищення цін на прибирання сміття на 7,1%, оренду житла – на 6,5%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,8% відбулося шляхом подорожчання амбулаторних послуг на 1,3% та послуг лікарень – на 0,9%.

Ціни на транспорт зросли на 1,0% в основному через подорожчання транспортних засобів на 1,3%. Водночас на 5,7% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

Попередня публікаціяУ Липовці на Вінниччині облаштували вулицю Героїв Майдану
Наступна публікаціяНа Вінниччині п’ять лікарень отримали сучасні пересувні рентгенівські апарати