Вінницький обласний перинатальний центр ВОКЛ ім. М. І. Пирогова отримав спецавтомобіль для роботи мобільних акушерсько-гінекологічних бригад

Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я та реабілітації ОВА.

Днями 30 автомобілів передали до перинатальних центрів України на Михайлівській площі у Києві. У заході  взяли участь Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, представники Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та члени іспанської делегації.

Допомога Україні є результатом ініціативи Олени Зеленської. У вересні цього року Перша леді під час зустрічі з виконавчою директоркою UNFPA Наталією Канем повідомила про високий попит на послуги у сфері сексуального та репродуктивного здоров’я, а також на медичну допомогу для жінок і дівчат, які не мають до неї доступу.

UNFPA відгукнувся на прохання й за фінансової підтримки Уряду Іспанії закупив та доставив в Україну спеціалізовані автомобілі для забезпечення доступу до  медпослуг переселенок та жінок, які проживають у сільській місцевості.

Транспортні засоби та медичне обладнання вдалося передати за сприяння Міністра закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбареса та т.в.о. Представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Павла Замостьяна.

Від Вінницької області автівку отримала керівник обласного перинатального центру ВОКЛ ім. М. І. Пирогова Інна Кукуруза.

“Ми дякуємо усім, хто долучився до цієї допомоги. Цей сучасний автомобіль обладнаний усім необхідним для допомоги нашим пацієнтам. Автівка вже у Вінниці і найближчим часом мобільна акушерсько-гінекологічна бригада виїде на допомогу мешканцям нашої області’, – відзначила Інна Кукуруза.

Попередня публікаціяЯк працює МакДональдз у Вінниці, ціни, черга, графік роботи. Фото
Наступна публікаціяУ Вінниці 38 закладів увійшли в туристичну гастрономічну мапу