В умовах воєнних дій необхідно дотримуватися Календаря профілактичних щеплень.

За інформацією обласного департаменту охорони здоров’я та реабілітації, серед внутрішньопереміщених осіб уже провели 241 щеплення проти туберкульозу, 1762 щеплень проти поліомієліту, проти кашлюка, дифтерії та правця імунізувалися – 1602 особи. Проти вірусного гепатиту В вакциновано – 1052 людей, кору краснухи та епідемічного паротиту – 841 ВПО, а проти COVID-19 – 4232 людини.

Фахівці Вінницького обласного Центру контролю та профілактики хвороб, спільно з представниками обласного департаменту охорони здоров’я та реабілітації продовжують відвідувати амбулаторії сімейної медицини Вінниччини. Днями робоча група відвідала ЦПМСД в Тростянці та Ладижині.

Мета таких візитів – вивчення ситуації щодо проведення імунізації проти COVID-19, а також вакцинації за Календарем профілактичних щеплень, як у внутрішньопереміщених осіб, що проживають у громаді, так і у мешканців громади.

Під час візиту фахівці говорили з населенням про необхідність щеплень проти COVID-19, в тому числі бустерними дозами, наголошували на важливості рутинної вакцинації. Також проводили інформаційну роботу щодо правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, зокрема, що стосувались радіаційного та хімічного захисту населення.

Попередня публікаціяДитячий духовий оркестр з Браїлова придбав автівку для ЗСУ
Наступна публікаціяУ Вінниці відбудеться майстер-клас з Інтерконтинентальним чемпіоном з боксу Романом Головащенко