Вінницькі діти виготовляють браслети, які носить багато відомих людей. Серед них – Посли Великобританії, зірки спорту та працівники Білого Дому.

Як повідомляють у міській раді, в одній вінницьких шкіл з перших днів війни педагогічний колектив та школярі виготовляють патріотичні браслети. Спершу почали займатися рукоділлям, аби відволіктись від подій, а згодом вирішили передавати їх бійцям на фронт.

Це стало міжнародним проєктом, який підтримали освітяни з різних куточків світу. Ініціатором створення проєкту стали Anne Robinson, відома авторка підручників від Кембриджського університету та Анна Дученко, заступник директора з НВР школи 25 м. Вінниця.

“Амбасадорами проєкту стали учні початкової школи № 25. Саме вони показали приклад усьому світу,  долучившись до плетіння браслетів. Учні продемонстрували, свою віру в Перемогу України та прагнення миру на всій Землі, безмежну любов до своєї країни та бажання створювати нові українські тренди”, – розповіла директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Протягом семи місяців до реалізації цього проєкту були залучені різні країни, адже вінничани проводять майстер-класи в онлайн форматі, а мешканці закордонних країн після виготовлення браслетів продають їх у великій кількості й кошти пересилають на потреби українських бійців.

На сьогодні вже десятки відомих людей носять браслети, виготовлені вінницькими дітьми. А у найближчих планах, презентувати їх Президенту України та Першій леді України.

“Спочатку ми створили цей проєкт у прагненні відволікти дітей від трагічних подій сьогодення, надихнути їх, допомогти розвинути нові навички і хобі, перетворити творчість у спільну для всього світу добру справу. І тут народилася ідея навчити дітей всього світу створювати браслети з українською символікою, що стануть своєрідним символом миру і єднання. Завдяки цьому проєкту про події в Україні знає весь світ”, – розповіла заступниця директора з навчально-виховної роботи школи №25 Анна Дученко.

Попередня публікаціяМіський очільник Дніпра подякував вінничанам за передані автобуси
Наступна публікаціяНа Ладижинської ТЕС постраждало шестеро людей